Det er nesten mistenkelig billig når en champagne selges til under 200 kroner. Men prisen reflekterer både den beinharde kampen om champagne-kundene akkurat nå, og importørens ønske om å få et fotfeste i det norske markedet med nettopp dette champagnemerket. Det skal vi forbrukere være fornøyd med. For verken Charles Mignon Premium Reserve Brut (kr. 189,90) eller den nesten like godt prisede Charles Mignon Rosé Premier Cru Brut (kr. 217,90) gjør skam på champagne-navnet.

Prestisjefull union

Maison Charles Mignon er et relativt lite familiefirma som holder til i «champagne-hovedstaden» Epernay. Vinhuset har siden 2003 vært medlem av Union des Maisons de Champagne, en sammenslutning av noen av de mest prestisjefulle champagnehusene, stiftet allerede i 1882.

Familien Mignon har hatt vinmarker i mange generasjoner, men det var først i 1995 at Bruno Mignon, oldebarn av Charles Mignon, etablerte vinhuset slik det fremstår i dag. Maison Charles Mignon har vinmark i Grand Cru-landsbyen Chouilly, i tillegg til eiendommer i Vallée de la Marne og kontrakter med druedyrkere i Montagne de Reims og Côte des Blancs. Maison Charles Mignon lager syv forskjellige champagner, basert på de tre mest klassiske druene i Champagne; pinot noir, chardonnay og pinot meunier.

Har ambisjoner

Grand Cru-vinmarken i Chouilly leverer chardonnay-druer av ypperste kvalitet, mens familievinmarken ved Mesnil le Huttier i Vallée de la Marne sørger for en stor andel petit meunier. Pinot noir hentes fra vinmarker rundt landsbyer i Montagne de Reims.

Bruno Mignon og kona Laurence har ambisjoner som vinprodusenter, og har både kjøpt champagnehuset Leon Lannois og etablert champagnemerket Louis Tollet, etter bestefaren til Laurence. I de glade 50-årene sto han som restaurantør bak mange store, legendariske champagnefester i området. I 2003 kjøpte ekteparet seg dessuten inn i Bordeaux-huset Cru Cantemerle hvor de i dag har 18 hektar vinmarker beplantet med merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec og petit verdit.

Ved flere pol

Maison Charles Mignon lager syv forskjellige champagner. Fem av dem er tatt inn til Norge, men i skrivende stund er de tre dyreste variantene utsolgt fra importør.

Charles Mignon Cuvée Comte de Marne Grand Cru 2008 (kr. 329,80) er et meget prisgunstig vintage-kjøp, så pass på når den kommer inn igjen.

De to rimeligste champagnene er begge i bestillingsutvalget, men føres av mange pol, blant annet Bankkvartalet i Trondheim.