Sent torsdag ettermiddag ble partene enige om "overgangen". I et personlig brev til undertegnede skriver Ernst Loosen at partene i dag ble enige om betingelsene for flyttingen av agenturene. Loosen understreker at partene er blitt enige om å holde tett om detaljene i avtalen som nå er undertegnet.

-Det viktigste for våre kunder nå er å få vite at i løpet av kort tid vil Vinarius representere våre viner i Norge, skriver Ernst Loosen. Vinarius har allerede en annen av Loosens viner i sitt sortiment, nemlig Villa Wolf-vinene fra Ernst Loosens nyeste prosjekt i Pfalz. Dr Loosen-vinene kommer som kjent fra Mosel.

Les om Villa Wolf her: Ulven er løs

Hans A Flaaten AS har hatt agenturet for Dr Loosen-vinene siden begynnelsen av 90-tallet, da Loosen for alvor tok av i Norge. Ikke minst har bagvinen Dr. L Riesling i mange år vært en solid bestselger. I fjor gikk det ut 672 555 liter av denne bagvinen fra Vinmonopolets butikker. Dr. Loosen på flaske ble det 172 597 liter av.

"As you know we have been working with Hans A. Flaaten AS for more than 20 years, and we would like to thank Nils H. Flaaten and his company for the effort over all these years to establish our Dr. L business in Norway. We wish Nils H. Flaaten and Hans A. Flaaten AS all the best for the future," skriver Ernst Loosen i brevet.

Han fortsetter med å fastslå at på grunn av den store interessen det er i Norge for tysk riesling av topp kvalitet, vil det være topp prioritet for han å vise frem viner som kan konkurrere i dette segmentet. Ernst Loosen ønsker å vise frem det arbeid som er lagt ned for å få frem nettopp slike kvalitetsviner.

- Jeg er begeistret over å få bli en del av Vinarius-teamet i Norge med mine merkevarer Dr. Loosen og Dr. L, og jeg er like begeistret i forhold til å se hva dette samarbeidet kan føre til i fremtiden, skriver Ernst Loosen.

Pr i dag er åtte viner fra Dr. Loosen og Dr. L listeført i Norge.

Brevet om overgangen til Vinarius som Ernst Loosen torsdag 30.april sendte til Adresseavisens vnjournalist Ulf Dalheim.