Ideen til Jegersnaps-akevitten oppsto på Åmotdalshytta under villreinjakta 2014. Lanseringen lørdag skjer ved Phillipshaugen Lodge hvor det til middag blir servert bacalao komponert av skuespiller og hobbykokk Svein Roger Karlsen. Til bacaloen blir det servert to akevitter fra Det Norske Brenneri. Den ene er Sunndalsakevitt, og den andre er den helt nye Jegersnapsen.

Odd Johan Nelvik, en av gründerne fra Det Norske Brenneri, vil fortelle om opprinnelse, smak og innhold i disse akevittene.

Teksten på flaska til Jegersnaps forteller følgende historie:

"Ved Svartsteinen i Åmotsdalen, innunder Snøhetta, har jegere ventet og speidet etter villrein i tusenvis av år. Til ære for alle jegere landet rundt har vi laget den originale Jeger-snapsen - en akevitt med mye smak. Her er brukt bær og urter fra fjell og skog. Einebær, blåbær, røsslyng, rosenrot, villkarve og gran. Dette er smaken av villmark. Kan drikkes som vonsup, dotsup og til god mat. Skitt jakt!"

Odd Johan Nelvik fra Det Norske Brenneri vil også være toastmaster på lanseringskvelden og lose de fremmøtte gjennom de forskjellige smakene som også omfatter norskprodusert gin og calvados fra samme brenneri.

Svein Roger Karlsen, skuespiller ved Det Norske Teatret og hobbykokk, lager bacalao, mens Eirik Bræin Gikling fra Phillipshaugen Lodge & FarOut  AS er arrangør og vert for kvelden.

Odd Johan Nelvik og Stig Bareksten står bak Det norske Brenneri og den nye akevitten Jegersnaps. Foto: Frank Alvegg