17 år etter at bryggeriet i 1998 etablerte seg i Prinsens gate 39, i krysset ved Ravelsveita/Bersvendveita, har Trondhjem Mikrobryggeri endelig lansert sine beste ølvarianter på flaske. Like før sommeren kom fire forskjellige øl på markedet. Riktignok brygget og flasketappet ved Telemark Mikrobryggeri, men oppskriftene er bryggeriets egne og originale.

Større tanker

Brygger Jørn Grønbech, mangeåring ansvarlig brygger for ølet på puben i Trondheim, hadde de siste månedene før lanseringen mange og lange arbeidsdager ved Telemark Mikrobryggeris anlegg i Skien. Det var da eierselskapet Mikrobryggeriet AS overtok Telemark Mikrobryggeri at Trondhjem Mikrobryggeri fikk tilgang på større bryggetanker samt en tappelinje, slik at det ble mulig å realisere drømmen om å ha eget flaskeøl tilgjengelig.

Kvaliteten viktigst

–Det er hyggelig at vi endelig kan tilby ølet vårt på flaske og fat til en større kundegruppe også utenfor puben, sier Jørn Grønbech.

Det nye bryggeriutstyret i Skien har en kapasitet på opptil fire millioner liter per år, så Trondhjem Mikrobryggeri vil ikke mangle kapasitet med det aller første, selv om man ikke har planer om å komme i nærheten av dette volumet.

–Det viktigste for oss er at kvaliteten på det vi tapper skal være helt topp, sier Grønbech.

Amerikansk inspirert

En pale ale, en amber ale, en porter og en IPA er første tilbud til ølhundene. De tre første med butikkstyrke (4,7%), den siste er på seks prosent og selges via Vinmonopolet. Inspirasjonen er amerikanske ølsorter, der valg av humletype er vesentlig for smaken av ølet.

–Ølet fra Trondhjem Mikrobryggeri skal først og fremst smake godt, deretter utfordre smaksløkene. Målet er å lage så godt øl som mulig, og tilby spennende øl for mange, ikke bare for ølnerder, understreker brygger Jørn Grønbech.

Trondhjem Mikrobryggeri kommer med et juleøl på Vinmonopolet til jul. Det planlegges også en blond, men det vil være en stund til den kommer på markedet. Men de fire som alt er lansert, bør glede mange frem til da…

Foto: ULF DALHEIM