Norgesmester Simon Zimmermann fikk som en av sine premier muligheten til å lage sin egen vin hos Barone Ricasoli på Brolio i Chianti Classico. Resultatet presenteres for første gang under Norsk Vinkelnerforenings høstmesse i Gamle Logen i Oslo søndag 20. september.

Ifølge en presemelding fra importøren Vinarius, var Zimmermann i mai i på besøk hos Barone Ricasoli og med god støtte av Baron Francesco Ricasoli og hans vinmaker Marco Cerqua, satte Simon Zimmermann sammen en svært spennende og unik vin. Vinens offisielle navn er Simon Zimmermann Rosso Toscana IGT 2013.

Vinen er laget av druene Petit Verdot, Merlot og Sangiovese fra vinmarkene rundt Castello di Brolio. En helt unik og spennende kombinasjon i Toscana.  Vinen vil utelukkende bli solgt i Norge og er tappet i kun 600 nummererte magnum flasker. Prisen vil bli 499 kroner flasken.

Av de 600 flaskene vil opp til 400 flasker bli reservert for restaurantbransjen. Resterende flasker vil bli lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg i november 2015. Flasken er dekorert med en spesialetikett hvor motivet er et foto tatt av Baron Francesco Ricasoli i mai i år. Baronen er tidligere profesjonell fotograf.

Simon Zimmermann er både norgesmester og tidligere nordisk mester for vinkelnere. NM for vinkelnere heter «Barone Ricasoli Norsk Vinkelnermesterskap» og konkurransen for 2015 ble arrangert i februar i år.