Ombygging til selvbetjening i Munkegata og åpning av ny polbutikk på Nedre Elvehavn har mer enn halvert omsetningen i Byhaven. Nå er butikken stengt for ombygging og tilpasning til et mindre salgsvolum enn det man hadde forventet da butikken ble etablert.

–Butikken i Byhaven åpnet i 1999, og var dimensjonert for et større salgsvolum enn vi har i dag. Butikken nådde sitt høyeste salg i 2002, da den solgte 855000 liter.

Etter dette har salget i butikken gått nedover, og endte i 2007 på 380000 liter. Bakgrunnen for dette er blant annet ombyggingen til selvbetjening i Munkegata og åpningen av butikk på Nedre Elvehavn, sier distriktssjef Frode Schevig i Vinmonopolet.

I øyeblikket er Byhaven-butikken stengt. Den skal være klar for åpning igjen 7.mars. Ifølge Schevig hadde Byhaven nå behov for en oppgradering, både på grunn av slitasje og lokalets størrelse. Med over en halvering av salget fra toppåret 2002, er lokalene rett og slett blitt for store og urasjonelle. I tillegg var spiserom og garderober i en annen etasje i senteret.

–Dette blir nå rettet på. Vi reduserer det totale leieforholdet med i overkant av 200 kvm, sier Frode Schevig.

I forbindelse med ombyggingen tilpasses sortimentet i Byhaven nedgangen i salget og reduseres fra fullsortiment til hovedsortiment. Åpningstider og servicenivå lover imidlertid Schevig skal være uforandret.