Satyricon-vokalisten har nå skapt sitt eget vinunivers, under navnet Wongraven Wines, distribuert i Norge av Christiania Vin & Brennevin som er en del av Red & White-gruppen. To franske og to italienske viner er tilgjengelig akkurat nå. Alleanza Langhe Rosso finnes både som bag, vanlig flaske og magnum.

Det er de to røde Piemonte-vinene Sigurd Wongraven lager i samarbeid med Luca Roagna som nå er kommet i nye årgangstapninger. Alleanza Langhe Rosso er nå i sin tredje utgave, og druemiksen har vært forskjellig i alle tre. Bare barbera og dolcetto i 2009, barbera, dolcetto og nebbiolo i 2010 og barbera og nebbiolo nå i 2011-utgaven. Den er helt klart den beste så langt.

-Målet er å ligge så nært flaskekvalitet som mulig. Jeg har jobbet mye og intenst med de ansvarlige for tappingen av bag'en for å få det slik jeg vil ha det. 2011-årgangen er dominert av barbera (75%), resten er nebbiolo. Det var dette jeg fant den beste kvaliteten av i 2011, sier Wongraven. Og fortsetter:

-Gudene vet hva det blir av blend neste gang!

Den andre Piemonte-vinen hans i ny årgang er Wongraven Unione Barolo som nå kommer i 2007-utgave. Mens 2006 var streng, tøff og konsentrert, fremstår 2007 som mye mer åpen, drikkevennlig alt nå, og nesten småfeminin i uttrykket. Unione er en enkeltvinmarksvin fra den historiske vinmarken La Pira (den første som ble skriftlig nedtegnet i området) med vinstokker helt opp mot 100 år gamle.

-2007 er en interessant årgang som jeg har forsket mye på, og blant annet drukket meg gjennom mange av vinene fra «konkurrentene». Jeg har vel smakt på rundt 40 Barbaresco- og Barolo-viner fra 2007. Konklusjonen er at de gode produsentene har gode viner fra 2007, sier Sigurd. Han beskriver selv sin nye Barolo som moden og tilgjengelig. På grunn av avlingens størrelse, er antall flasker redusert fra 11 000 i 2006 til 5000 i 2007. Men prisen er den samme.

-Det var en verdidiskusjon vi tok. Dette blir nesten som et kunstprosjekt, forklarer Wongraven.

Han har allerede vært nede hos Luca Roagna og laget 2008 årgangen. Den blir mer rustikk i stil, til Wongraven å være.

-Det kan bli mange brutale Barolo-viner fra 2008. En klassisk, tøff, strukturert årgang. Som et primalbrøl fra fortiden, mener Sigurd Wongraven som snart går i studio for en ny innspilling med Satyricon.