Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyttig / Vin

Alfsen lanserer OMA Barbera

Alfsen lanserer OMA Barbera

Kokk og forfatter Ole Martin Alfsen er neste norske mat- og vinkjendis som kommer med egen vin. OMA Barbera d'Alba 2012 lanseres på Polet i november.
Leses nå:

Påske. Lam. Flaske!

Mens avisspaltene flommer over av tips om bagviner til påske, vil jeg heller slå et slag for de beste flaskevinene du kan velge til påskelammet!

Tysk fokus på Vår-VinPuls

Tyske rieslingviner er spesialtema på den store vinmessen Vår-VinPuls 2015 på Royal Garden hotell mandag 27.april. Rekordmange importører og verdenskjente produsenter vil være på plass for å servere deg gode vinopplevelser.

Et rødt farvel med skreien

Det går mot slutten av skreisesongen. Kanskje er du gått litt lei av skreimølje, med lever og rogn? Nå ønsker du rene, hvite fiskestykker, og noe rødt i glasset.

Tenuta il Sogno utvider

13 år etter at de solgte alt hjemme i Norge for å satse på sin italienske vindrøm, går Eli Anne Langen og Frode Refstad ved Tenuta il Sogno inn i fase 2. Sammen med investorer er målet å kjøpe fem nye vinhus i Piemonte.

Historien om Champagne-Charlie

Det finnes tre forskjellige sjampanjemerker med Heidsieck-navnet på etiketten. Men bare en av dem har aner tilbake til legendariske Champagne-Charlie.

Mistet Masi, får Allegrini

I oktober 2013 mistet importøren Stenberg & Blom agenturet for italienske Masi til Arcus-eide Vinordia. Nå henter Allegrini, fra nettopp Arcus. Et skikkelig takk for sist!

Klar for øl-påske!

Påskeølet er underveis! De første er ankommet polhyllene.

Ekte og naturlig vin fra Etna

Viner fra Etna fra Sicilia er fagtema blant marsnyhetene på Vinmonopolet. Det er en lansering mest for ekspertene og de kunnskapsrike.

Skjulte spanske skatter

På VinPuls-kvelden torsdag 19.mars presenterer spanske Imma llopart toppvinene fra de to vinhusene Bodegas Abadal og Celler La Fou. De regnes blant Spanias aller beste viner akkurat nå. Det blir servert hele ni forskjellige viner, i tillegg til en god matrett.

Fra kjernekraft til naturvin

Større sprang er det neppe mulig å gjøre: Eric Texier er kjernekraftingeniøren som hoppet av industrikarusellen for å bli naturvinprodusent.

Fra Strøm til Moestue

To av de mest sentrale lederne i Altia Norge, Pål-Helge Kraknes og Arnt Winje, blir ansvarlig for et nytt importselskap i Moestue Gruppen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Alfsen har dratt til Piemonte og det anerkjente vinhuset Giovanni Rosso for å finne vinen sin. Der har han samarbeidet med vinhusets Davide Rosso. Chaeos Import  i Norge er importør og står for distribusjonen i Norge. Vinen lanseres i november til 150 kroner flaska.

- I mange år har jeg prekt at god mat er en del av en kultur som er viktig å forvalte. Nå er tiden moden til å gjøre det samme med vin. For folk flest kan det å finne riktig vin til mat være som å forsere en jungel – uten machete. Det er mye rart i underskogen, sier Ole Martin Alfsen.

Etter å ha brukt mer enn et tiår på fordypning innen mat og vin, og å utdanne vinkelnere på Gastronomisk institutt (senere Kulinarisk Akademi) og med ansvar for Vinmonopolets interne mat- og vinutdannelse, følte han seg moden til å gå i gang med å lage sin helt egen vin; en innsmigrende og tilgjengelig matvin. OMA Barbera D`Alba er derfor resultatet av mange års erfaring fra både matens og vinens verden.

- Jeg kunne aldri bare ha fått tildelt en vin og satt navnet mitt på den. Jeg måtte gjøre dette selv. OMA har også blitt min vin, en vin etter mitt hode og gane. Dette er meg! Men fokuset har hele tiden vært å lage en god vin, på vinens premisser, ikke en ”kjendisvin”, sier Alfsen.

Barbera er en drue som er saftig og relativt bløt, men samtidig med en syrestruktur som gjør den veldig anvendelig i forhold til mat. Ønsket om å jobbe med nettopp denne druesorten gjorde det naturlig å reise til Davide Rosso, vinmaker og eier av vingården Giovanni Rosso i Serralunga d’Alba i Barolo i Piemonte.

- Som vinskribent har jeg besøkt vingården flere ganger tidligere og blitt imponert og overbevist av Davides filosofi og fokus i vinmarkene og på druematerialet, hans arbeid i kjelleren. Hans ideer om at vinen først og fremst lages i vinmarken og hjelpes fram på egne premisser, representerer også mitt syn, sier Alfsen.

Ole Martin Alfsen går nye veier i markedsføringen av sin selvtitulerte Barbera. På You Tube kan du nå finne seks små videosnutter som viser Alfsen på vei til Italia, bak rattet gjennom Piemonte og ute i vinmarkene, på kjøkkenet og i vinkjelleren hos Giovanni Rosso. Filmene er lagt ut av Giovanni Rosso via deres hjemmesider.

Han kaller videosnuttene for OMA's Magical Mystery Tour (fritt oppdøpt etter Beatles?). I introduksjonen presenteres Ole Martin Alfsen som "star chef, master sommelier, food author, wine reporter, tv-hero, food and wine magican". Importøren presiserer at det er (alltid) engasjerte og (åpenbart) oppspilte Davide Rosso som har titulert Ole Martin i de trådene, ikke OMA som titulerer seg selv.

Se en av videoene her:

http://www.youtube.com/watch?v=ZgFcaX-MCHc

 

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus