Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyttig / Vin

Alfsen lanserer OMA Barbera

Alfsen lanserer OMA Barbera

Kokk og forfatter Ole Martin Alfsen er neste norske mat- og vinkjendis som kommer med egen vin. OMA Barbera d'Alba 2012 lanseres på Polet i november.

Madsen og Dolve tilbake

Bare måneder etter at de forlot importøren Winetailor, er Remi Madsen og Henning Dolve tilbake i bransjen med sitt eget importselskap - Selected Wines. Ola Nersnæs er også med.

Stjerne fra Rhône på besøk

En av Frankrikes meste berømte vinfamilier tar turen til Trondheim 16.oktober. Med seg har de en av verdens beste røde viner.

Spansk Bierzo-aften

Onsdag 24.september er det fokus på Bierzo og viner laget på druer som godelo og mencia på VinPuls-kvelden. Billettene er nå utsolgt.

En sveitsisk verdensmann

Han kommer fra Sveits, lager viner i Argentina og gjør suksess der god vin kjøpes. Hubert Weber er imidlertid en overraskende ukjent «flinkis».

Den «nye» vin i Spania

Andalucía er ikke lenger bare flotte strender, store golfbaner, masseturisme og smaksrike tapas. Nå er også vinene langs solkysten fra Cadíz til Almeria verdt å utforske.

Fire nye fra Austmann

Det trondhjemske mikrobryggeriet Austmann slår til igjen. Blant 17 nye øl i september på Polet, kommer fire fra Austmann.

Verdenspremiere på Polet

Mandag 1. september i Berlin lanserte tyske stjerneprodusenter 2013-årgangen av sine beste, tørre hvitviner, såkalte Grosses Gewächs. Fredag 4.9 er flere av disse vinene også tilgjengelig på Vinmonopolet.

Spanske godbiter i VinPuls

Billettene til høstens første VinPuls-kveld med tyske Weingut Fritz Haag og Weingut Philipp Kuhn ble raskt utsolgt. Her er en ny godbit!

Presidentens lidenskap

USA-president Thomas Jefferson falt pladask for vin fra Gattinara da han besøkte Piemonte i 1787. Nå hedrer det norskeide vinhuset Nervi Jefferson med en rød musserende nebbiolo.

Premiert dRamm i London

Komiker og skuespiller Morten Ramm gjør suksess også på brennevinsmarkedet. Hans lakris og chili-likør fikk nylig bronse i International Wine & Spirits Competition i London.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Alfsen har dratt til Piemonte og det anerkjente vinhuset Giovanni Rosso for å finne vinen sin. Der har han samarbeidet med vinhusets Davide Rosso. Chaeos Import  i Norge er importør og står for distribusjonen i Norge. Vinen lanseres i november til 150 kroner flaska.

- I mange år har jeg prekt at god mat er en del av en kultur som er viktig å forvalte. Nå er tiden moden til å gjøre det samme med vin. For folk flest kan det å finne riktig vin til mat være som å forsere en jungel – uten machete. Det er mye rart i underskogen, sier Ole Martin Alfsen.

Etter å ha brukt mer enn et tiår på fordypning innen mat og vin, og å utdanne vinkelnere på Gastronomisk institutt (senere Kulinarisk Akademi) og med ansvar for Vinmonopolets interne mat- og vinutdannelse, følte han seg moden til å gå i gang med å lage sin helt egen vin; en innsmigrende og tilgjengelig matvin. OMA Barbera D`Alba er derfor resultatet av mange års erfaring fra både matens og vinens verden.

- Jeg kunne aldri bare ha fått tildelt en vin og satt navnet mitt på den. Jeg måtte gjøre dette selv. OMA har også blitt min vin, en vin etter mitt hode og gane. Dette er meg! Men fokuset har hele tiden vært å lage en god vin, på vinens premisser, ikke en ”kjendisvin”, sier Alfsen.

Barbera er en drue som er saftig og relativt bløt, men samtidig med en syrestruktur som gjør den veldig anvendelig i forhold til mat. Ønsket om å jobbe med nettopp denne druesorten gjorde det naturlig å reise til Davide Rosso, vinmaker og eier av vingården Giovanni Rosso i Serralunga d’Alba i Barolo i Piemonte.

- Som vinskribent har jeg besøkt vingården flere ganger tidligere og blitt imponert og overbevist av Davides filosofi og fokus i vinmarkene og på druematerialet, hans arbeid i kjelleren. Hans ideer om at vinen først og fremst lages i vinmarken og hjelpes fram på egne premisser, representerer også mitt syn, sier Alfsen.

Ole Martin Alfsen går nye veier i markedsføringen av sin selvtitulerte Barbera. På You Tube kan du nå finne seks små videosnutter som viser Alfsen på vei til Italia, bak rattet gjennom Piemonte og ute i vinmarkene, på kjøkkenet og i vinkjelleren hos Giovanni Rosso. Filmene er lagt ut av Giovanni Rosso via deres hjemmesider.

Han kaller videosnuttene for OMA's Magical Mystery Tour (fritt oppdøpt etter Beatles?). I introduksjonen presenteres Ole Martin Alfsen som "star chef, master sommelier, food author, wine reporter, tv-hero, food and wine magican". Importøren presiserer at det er (alltid) engasjerte og (åpenbart) oppspilte Davide Rosso som har titulert Ole Martin i de trådene, ikke OMA som titulerer seg selv.

Se en av videoene her:

http://www.youtube.com/watch?v=ZgFcaX-MCHc

 

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

- Mye som står på spill

Børge Brende leder giverlandsmøtet for palestinerne i New York. Han håper Israel varsler lettelser i blokaden av Gazastripen.

haugesund - rbk 2 - 1