Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyttig / Vin

Alfsen lanserer OMA Barbera

Alfsen lanserer OMA Barbera

Kokk og forfatter Ole Martin Alfsen er neste norske mat- og vinkjendis som kommer med egen vin. OMA Barbera d'Alba 2012 lanseres på Polet i november.
Leses nå:

Masi-eieren til VinPuls

Vårsesongens aller siste VinPuls-kveld blir med Raffaele Boscaini, syvende generasjon ved Italias kanskje mest kjente vinhus – Masi.

VinPuls til Tyskland

I september er det klart for en ny vintur for VinPuls-medlemmene igjen. Denne gang går turen til Tyskland.

Selger Spania med kreativitet

Fire vinskapere, to designere og en sommelier. Det var det som skulle til for å lage blest om «nye» Spania innen vin.

Ekte Rufina fra Selvapiana

Visste du at Chianti, i tillegg til to DOCGer, består av syv underområder, og at en av de beste chianti-vinene du kan smake lages av Selvapiana i Chianti Rufina?

Credo-kokk i skuddet

Soussjef Frederic Klev ved Credo Restaurant & Bistro er blant tre norske kandidater til finaleplass i Linie Awards i Stockholm 10.juni.

VinPuls-kveld med Calle Fegth

Tirsdag 19.mai inviterer vi til VinPuls-kveld med «vår egen» Calle Fegth, Credo-gründeren som er blitt en av Norges fremste vinskapere.

Sterke nyheter fra Austmann

11 nye sterkøl blant mainyhetene. Syv av dem er norske, deriblant to fra Austmann i Trondheim.

Har laget Grunnlovsakevitt

Brennevinsprodusenten Arcus har laget en egen Grunnlovsakevitt. Destillatør Halvor Heuch er mannen bak nyheten.

Sprudlende mainyheter

Masse god champagne og friske roséviner til tross, det er likevel en råbillig portugisisk hvitvin som garantert vil vekke mest oppmerksomhet blant mainyhetene på Vinmonopolet.

Best av de beste

Nordmenn simpelthen elsker å drikke tyske rieslingviner. Men hvilken er den beste på markedet?

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Alfsen har dratt til Piemonte og det anerkjente vinhuset Giovanni Rosso for å finne vinen sin. Der har han samarbeidet med vinhusets Davide Rosso. Chaeos Import  i Norge er importør og står for distribusjonen i Norge. Vinen lanseres i november til 150 kroner flaska.

- I mange år har jeg prekt at god mat er en del av en kultur som er viktig å forvalte. Nå er tiden moden til å gjøre det samme med vin. For folk flest kan det å finne riktig vin til mat være som å forsere en jungel – uten machete. Det er mye rart i underskogen, sier Ole Martin Alfsen.

Etter å ha brukt mer enn et tiår på fordypning innen mat og vin, og å utdanne vinkelnere på Gastronomisk institutt (senere Kulinarisk Akademi) og med ansvar for Vinmonopolets interne mat- og vinutdannelse, følte han seg moden til å gå i gang med å lage sin helt egen vin; en innsmigrende og tilgjengelig matvin. OMA Barbera D`Alba er derfor resultatet av mange års erfaring fra både matens og vinens verden.

- Jeg kunne aldri bare ha fått tildelt en vin og satt navnet mitt på den. Jeg måtte gjøre dette selv. OMA har også blitt min vin, en vin etter mitt hode og gane. Dette er meg! Men fokuset har hele tiden vært å lage en god vin, på vinens premisser, ikke en ”kjendisvin”, sier Alfsen.

Barbera er en drue som er saftig og relativt bløt, men samtidig med en syrestruktur som gjør den veldig anvendelig i forhold til mat. Ønsket om å jobbe med nettopp denne druesorten gjorde det naturlig å reise til Davide Rosso, vinmaker og eier av vingården Giovanni Rosso i Serralunga d’Alba i Barolo i Piemonte.

- Som vinskribent har jeg besøkt vingården flere ganger tidligere og blitt imponert og overbevist av Davides filosofi og fokus i vinmarkene og på druematerialet, hans arbeid i kjelleren. Hans ideer om at vinen først og fremst lages i vinmarken og hjelpes fram på egne premisser, representerer også mitt syn, sier Alfsen.

Ole Martin Alfsen går nye veier i markedsføringen av sin selvtitulerte Barbera. På You Tube kan du nå finne seks små videosnutter som viser Alfsen på vei til Italia, bak rattet gjennom Piemonte og ute i vinmarkene, på kjøkkenet og i vinkjelleren hos Giovanni Rosso. Filmene er lagt ut av Giovanni Rosso via deres hjemmesider.

Han kaller videosnuttene for OMA's Magical Mystery Tour (fritt oppdøpt etter Beatles?). I introduksjonen presenteres Ole Martin Alfsen som "star chef, master sommelier, food author, wine reporter, tv-hero, food and wine magican". Importøren presiserer at det er (alltid) engasjerte og (åpenbart) oppspilte Davide Rosso som har titulert Ole Martin i de trådene, ikke OMA som titulerer seg selv.

Se en av videoene her:

http://www.youtube.com/watch?v=ZgFcaX-MCHc

 

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

storbrannen på øysand

Leif Inge Høvik (30) døde etter brannen:

- Vil bli sterkt savnet