Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyttig / Vin

Alfsen lanserer OMA Barbera

Alfsen lanserer OMA Barbera

Kokk og forfatter Ole Martin Alfsen er neste norske mat- og vinkjendis som kommer med egen vin. OMA Barbera d'Alba 2012 lanseres på Polet i november.

Tysk mestermøte i VinPuls

Onsdag 10.september blir det tysk mestermøte på VinPuls-kvelden. Da møter winemaker Oliver Haag fra Weingut Fritz Haag i Mosel Lars Lander fra Weingut Philipp Kuhn i Pfalz til duell.

Chianti-viner med historie

Det er tid for å trekke innendørs. Da er et glass god Chianti ikke å forakte!

Viner for studentbudsjettet

Norske studenter har mindre å rutte med enn noen gang, melder nyhetsmedia. Her er tips for hvordan studentbudsjettet likevel kan gi plass til vininnkjøp.

Osteviner som smaker

Årets trønderske matfestival viste oss at det finnes mye spennende og god lokal ost der ute. De fortjener naturligvis at du følger opp med riktig vin i glasset.

Tysk gull til Austmann

Den nystartede trondhjemske mikrobryggeriet Austmann har hentet hjem gull i sin første internasjonale konkurranse.

Spanskekongen valgte Izadi

Fullklaff for Antón-familien og vinhusene til Grupo Izadi da den nye spanskekongen ble innsatt. Alle tre vinene som ble servert kom nemlig derfra.

Medalje til Bache-Gabrielsen

Bache-Gabrielsen Hors d’Age har vunnet «Outstanding Gold Medal» i den Internasjonale Vin- og brennevins konkurransen (IWSC) i London 2014.

Verdens beste bartender kåret

Den norske bartenderen Jesper Høst nådde ikke opp i medaljestriden, men gjorde seg fordelaktig bemerket under World Class-finalen 2014 i Storbritannina

Nytt liv for oseleta

Er det ikke morsomt av og til å smake noe du aldri hadde hørt om før? For eksempel vin laget på den lokale italienske druen oseleta.

Hoff tilbake i Diageo

Bransjeveteranen Truls Are Hoff (42) er tilbake i Diageo.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Alfsen har dratt til Piemonte og det anerkjente vinhuset Giovanni Rosso for å finne vinen sin. Der har han samarbeidet med vinhusets Davide Rosso. Chaeos Import  i Norge er importør og står for distribusjonen i Norge. Vinen lanseres i november til 150 kroner flaska.

- I mange år har jeg prekt at god mat er en del av en kultur som er viktig å forvalte. Nå er tiden moden til å gjøre det samme med vin. For folk flest kan det å finne riktig vin til mat være som å forsere en jungel – uten machete. Det er mye rart i underskogen, sier Ole Martin Alfsen.

Etter å ha brukt mer enn et tiår på fordypning innen mat og vin, og å utdanne vinkelnere på Gastronomisk institutt (senere Kulinarisk Akademi) og med ansvar for Vinmonopolets interne mat- og vinutdannelse, følte han seg moden til å gå i gang med å lage sin helt egen vin; en innsmigrende og tilgjengelig matvin. OMA Barbera D`Alba er derfor resultatet av mange års erfaring fra både matens og vinens verden.

- Jeg kunne aldri bare ha fått tildelt en vin og satt navnet mitt på den. Jeg måtte gjøre dette selv. OMA har også blitt min vin, en vin etter mitt hode og gane. Dette er meg! Men fokuset har hele tiden vært å lage en god vin, på vinens premisser, ikke en ”kjendisvin”, sier Alfsen.

Barbera er en drue som er saftig og relativt bløt, men samtidig med en syrestruktur som gjør den veldig anvendelig i forhold til mat. Ønsket om å jobbe med nettopp denne druesorten gjorde det naturlig å reise til Davide Rosso, vinmaker og eier av vingården Giovanni Rosso i Serralunga d’Alba i Barolo i Piemonte.

- Som vinskribent har jeg besøkt vingården flere ganger tidligere og blitt imponert og overbevist av Davides filosofi og fokus i vinmarkene og på druematerialet, hans arbeid i kjelleren. Hans ideer om at vinen først og fremst lages i vinmarken og hjelpes fram på egne premisser, representerer også mitt syn, sier Alfsen.

Ole Martin Alfsen går nye veier i markedsføringen av sin selvtitulerte Barbera. På You Tube kan du nå finne seks små videosnutter som viser Alfsen på vei til Italia, bak rattet gjennom Piemonte og ute i vinmarkene, på kjøkkenet og i vinkjelleren hos Giovanni Rosso. Filmene er lagt ut av Giovanni Rosso via deres hjemmesider.

Han kaller videosnuttene for OMA's Magical Mystery Tour (fritt oppdøpt etter Beatles?). I introduksjonen presenteres Ole Martin Alfsen som "star chef, master sommelier, food author, wine reporter, tv-hero, food and wine magican". Importøren presiserer at det er (alltid) engasjerte og (åpenbart) oppspilte Davide Rosso som har titulert Ole Martin i de trådene, ikke OMA som titulerer seg selv.

Se en av videoene her:

http://www.youtube.com/watch?v=ZgFcaX-MCHc

 

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus