Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) hilser velkommen forslagene fra Regjeringen om å modernisere muligheten til å informere om alkohol i alkoholforskriften, heter det i en pressemelidng fra VBF.

Regjeringen presenterer nå et høringsforslag hvor det blant annet foreslås det at det blir mulig å vise etikettene til vin og brennevin i Vinmonopolets nettbutikk, samt informere nøkternt om produktene. Det blir også mulig å informere om produktene i kanaler forbrukerne selv oppsøker. Leverandørene skal få lov til å informere om hvor man kan få kjøpt produktene sine – enten i forhold til butikk eller skjenkesteder.

Det foreslås også visse tilpasninger som harmoniserer med ønsket praksis rundt messer og arrangementer. Det skal bli mulig å bekjentgjøre arrangementer, tilby nøkterne smaksprøver og gjøre kjent hvor produktene er tilgjengelige.

Alle forslagene er i tråd med innspill fra ikke minst VBF. Det er et positivt svar på bransjens innspill om å tilpasse regelverket samfunnsutviklingen, mener foreningen.

- Det er godt at regelverket blir tydeligere, men ikke minst er det fornuftig at Regjeringen støtter vårt syn om at Vinmonopolet må få informere nøkternt, og vise bilder av etikettene på flaskene som selges på vinmonopolet.no, sier generalsekretær Ingunn Jordheim i VBF.

Vin- og brennevinsleverandørenes forening vil foreslå at det etableres et bransjeråd som skal ha til oppgave å passe på et det ikke forekommer noen konkurransevridning – og vil fortsette samarbeidet om praktiseringen av en ansvarlig alkoholpolitikk.