48 bartendere fra hele verden deltok i konkurransen som foregikk i Storbritannia. Reisen begynte i Gleneagles, Skottland, før turen gikk sørover med den ikoniske orientalske ekspressen til cocktailens hovedstad; London.

-World Class-konkurransen er den viktigste trendsetteren for den internasjonale drikkevareindustrien og finalistene er de aller dyktigste innen sitt fag. Det har vært en ufattelig ære å få delta for andre gang, og en ydmyk opplevelse å få være i selskap med kolleger av så høyt kaliber, sier Jesper Høst.

I følge en pressemelding imponerte Jesper dommerne i Blend of Worlds med en cocktail som knyttet sammen deltakerens egen historie, bakgrunn og opprinnelse med den skotske whisky-historien. Til dommerne presenterte Høst en cocktail basert på Johnnie Walker Gold Label, blandet med mjød, tyttebærmiks og en løvetann- og karborrebitter, kalt The Global Ambassador.

Etter en krevende uke med konkurranser, enestående håndarbeid og eksepsjonelle cocktails kapret Charles Joly fra Aviary i Chicago, USA, tittelen «Diageo Reserva World Class-Bartender of the Year 2014».

Joly fortryllet juryen fra den aller første cocktailen han serverte, men det var hans signatur cocktail, Above the Clouds,  som gjorde dommerne ekstra begeistret. Hele uken har Joly gjennomgående bevist sine enestående ferdigheter ovenfor dommerpanelet bestående av respekterte og legendariske navn på cocktailscenen blant annet Dale DeGroff, Salvatore Calabrese, Julie Reiner, Steve Olson og Gaz Regan.

-Wow, jeg er i ekstase. Jeg vet det høres ut som en klisje, men å bli annonsert som vinner av denne konkurransen er en drøm som går i oppfyllelse. Alle bartenderne som er her er verdige av tittelen, de er virkelig de beste i sin bransje. Det var en utrolig ære å bli utnevnt av dommerne som årets vinner, sier Joly.

Han forteller at hans egen reise begynte lenge før årets konkurranse.

-Den startet for mange år siden da jeg begynte å jobbe i en lokal bar. Smakene, duftene, lydene, teknikkene, historiene og det teatralske ved jobben gjorde at jeg ikke bare ville lage enda en drink. Jeg konstruerer drinkene mine med kjærlighet og det gleder meg å se kunder nyte og glede seg over mine kreasjoner. Muligheten for en bartender er ubegrenset. Ikke bare karrieremessig, men også kreativt. Det er bare fantasien som setter en stopper, sier Joly.

Charles Joly blir den sjette bartenderen som får denne tittelen, og følger i fotsporene til bartenderikoner som David Rios, Tim Philips, Manabu Ohtake, Erik Lorincz og Aristotelis Papadopoulos som har inspirert cocktail-kulturer verden over.