For 8. gang (!) prøver rådmannen i Trondheim å stoppe massedeponiet ved Hestsjøen. Første gang rådmannen sa nei til deponiet var i mars 2014. Nå skal deponiet behandles igjen i bygningsrådet 18. oktober. Største grunneier er Senterpartiets 1. nestleder Ola Borten Moe.

Det er Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Høyre og Frp som har stemt mot rådmannen gang etter gang.

Som rådmannen slår fast står naturmangfoldet i Bymarka i fare. Deponiet ligger i sin helhet i den sentrale delen av Leinstrandkorridoren med nasjonal viltverdi A, og utbyggerne har søkt om 20 års deponidrift. Leinstrandkorridoren er mest sannsynlig den sist fungerende økologiske korridoren til Bymarka, og deponiet vil kunne gi isolering og tap av plante- og dyreliv i Bymarka over tid. Dette vil kunne være brudd på Naturmangfoldloven og Grunnlovens § 112.

Den eneste badeplassen til Trondheim Sør sine 40000 innbyggere, hyttenaboer og friluftslivet ved Hestsjøen vil også få betydelige ulemper gjennom støv og støy i 20 år. Rådmannen viser også til at deponiet vil gi økt tungtrafikk i Ringvålvegen. Vi trenger heller ikke deponiet da Trondheimsregionen i 2015 vedtok en plan med nok deponier i Trondheim og omegn for minst 12–18 år framover. Rådmannen viser også til eksisterende deponier og fem nylig eller snart vedtatte deponiområder i Trondheim.

Utbyggerne prøver nå også utrolig nok å få fjernet det vedtatte kravet fra bygningsrådet i 2014 om at ny gang- og sykkelvei skal være på plass før drift av et eventuelt deponi. Nå skal gang- og sykkelvei plutselig komme etter fem års drift!

I tillegg til at rådmannen for 8. gang prøver å stoppe deponiet har blant annet fylkesmannen, NVE, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheimsregionens administrasjon tidligere sagt neiI til deponiet ved Hestsjøen. NINA (Norsk institutt for naturforskning), NTNU/Vitenskapskapsmuseet og Naturvernforbundet har også frarådet det.

I et innlegg i Adressa 1. oktober skriver Torleif Hugdahl, tidligere bygningsrådsrepresentant for SV, at problemet i en del byggesaker i Trondheim er kameraderi mellom utbyggere og politikerne. Hugdahl viser til kongresshotellet på Brattøra. Vi ser det også på Rotvoll og Overvik, og vi ser det i høyeste grad også i deponisaken der Hestsjø-deponiet er et kroneksempel.

Møt opp i rådhuset tirsdag 18.oktober kl 09.00 og vis at vi ikke finner oss i dette lenger. Nå må politikerne stoppe de totalt unødvendige deponiplanene. La Hestsjøen og Bymarka leve!