For noen uker siden reiste jeg fra Oslo til Trondheim, og da jeg gikk gjennom sikkerhetskontrollen pep det på meg. Jeg ble bedt om å komme til siden slik at han kunne sjekke meg grundigere.

Det gjorde jeg, men jeg ba vakta om å passe på skulderveska mi som lå på båndet sammen med både PC og Ipad. Han fikk en kollega til å ta dette til side, slik at det ikke lå på båndet. Men da jeg var ferdig med å bli kontrollert, oppdaget jeg at alt utstyret mitt var tatt til side, men uten tilsyn. Hva er vitsen med å legge det til side når det likevel er uten oppsyn? Det gikk bra denne gangen, men neste gang trenger jeg ikke være like heldig. På Værnes var det en mann som for en tid tilbake fikk mobil og lommebok stjålet fra båndet i sikkerhetskontrollen.

Det sto i Stjørdals-Nytt at politiet ber folk passe på. Men hvordan kan folk passe på når det blir sendt gjennom på sikkerhetsbåndet, og det er mange som sender gjennom og det blir sendt fortløpende? Det trenger ikke å være den rettmessige eier som står opp pukker opp eiendelene. Sjansen for tyveri er større for på en så stor flyplass som Gardermoen, så jeg går med hjertet i halsen hver gang. Jeg har skrevet til sikkerhetskontrollen tidligere om dette problemet, men da fikk jeg til svar at det var kameraer over alt som fanger opp slikt, men hvordan skal et kamera hjelpe meg å få det erstattet der og da?

Jeg hadde blitt veldig forbannet om jeg hadde kommet gjennom og sett at utstyret mitt var stjålet. Jeg vet at dere er satt til å gjøre en jobb, men et får da være måte på. Vedkommende sikkerhetsvakt var arrogant og lot være å svare først, men jeg spurte på nytt og da fikk jeg respons. Har dere virkelig ikke noe som helst ansvar for håndbagasjen til passasjerene? Dette aksepterer jeg ikke. En PC er jo erstattelig, men det drar med seg en masse ekstra arbeid omkring å få den erstattet. Det er ikke gjort på en,to, tre. Er det slik dere skal oppføre dere?