Å stå på en bussholdeplass i bartebyen en kald vinterdag kan til tider være frustrerende, for det er ikke alltid at bussen kommer til angitt tid. Man har det gjerne travelt, eller vil bare hjem til en varm stue. Da hadde det vært fint om bussen kom til rett tid. Men det er i perioder en ønskedrøm. Og selv om folk i ulike undersøkelser sier at trondheimsbussen er blant de beste, så er den i mange tilfeller ikke just det.

Da jeg flyttet for meg selv, måtte jeg begynne å ta bussen til jobb. Jeg bor på Tiller og jobber på Tyholt, da må jeg bytte buss på Lerkendal. Der går bussen min med et fast mellomrom mellom passeringene. Jeg begynner på jobb klokken 12.00, da må jeg ta buss fra Tiller mellom Kl. 11.00 og 11.20 for å rekke bussen fra Lerkendal opp til Tyholt.

For å rekke Lerkendal-bussen er det ideelt om Tillerbussen – 46 – går ca. 11.14, da rekker jeg akkurat buss 66 eller 60 som går mellom 11.20 og 11.30. Da jeg flyttet for meg selv gikk 46 alltid presis. Nå er den alltid forsinket. Nå tenker du sikkert at det bare er å ta en tidligere buss, og det er mulig. Men om du er en vanlig arbeidstaker slik som meg, så liker du sikkert ikke å stresse før du skal på jobb.

Jeg er en sånn arbeidstaker som liker å ta det med ro om morgenen. Ta en kopp kaffe, ordne meg og finne frem dagens arbeidstøy og verktøy uten å bli ødelagt av stress. Å gå rolig til bussholdeplassen og være uthvilt, og ha normal hvilepuls. Blir du stressa går hvilepulsen i taket, med tunga på tørk og du ankommer jobb med følelsen av hjerteinfarkt fordi stresset tok overhånd. Bare for å rekke en tidlig bussavgang med bakgrunn i forsinkelser på andre avganger.

Det er på tide at fylkeskommunen og AtB tenker nytt om bussen i Trondheim og Trøndelag; flere busser, flere avganger og flere folk i bussen enn i bilen. Jeg er ingen miljøfanatiker, men jeg er svært så enig at vi bør kjøre mindre bil og busse desto mere. Miljøvennlig, byvennlig og komfortabelt. Senk prisene på billettene, få flere busser i drift og få flere avganger så folk kommer dit de skal.

Rett og slett lag et bussopplegg som funker for oss pendlere og ikke for dere politikere! For jeg tør vedde på at mange av dere som sitter i fylkeskommunen ikke tar så mye buss at dere kan forstå hvilke behov vi busspendlere faktisk har. Mindre kutt og mere buss!