Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg leste i Adressa at noen ønsket å erstatte området utenfor Dokkhuset med et kulturhus for rockemusikk.

KOMMENTAR: Motstanden fra politiker og rockmiljø mot nytt klubblokale ved Dokkhuset er merkelig

Ut fra oppslaget var det allerede kommet så langt at investorer og kapitalsterke personer som Øyvind Christensen allerede var kontaktet. Da tenkte jeg umiddelbart- dette initiativet må vi få stoppet før det slår rot i det politiske miljøet her i byen. Vi har mange eksempler på vanvittige byggeprosjekter som har blitt realisert i Trondheim uten at politikerne har vært sitt ansvar bevisst. Jeg viser bare til det såkalte «Gjensidigebygget» på Solsiden. Nå snur politikerne ryggen til bygget, når de går over Bakke bru. De skjemmes over at de har vært med på å godkjenne dette misfoster av ei bygning og ikke minst den vanvittig plassering.

Plenen og området foran Dokkhuset er et av de det mest brukte friareal i Midtbyen. Her samles store og små fra april måned og langt ut på høsten til ulike sammenkomster. Det myldrer av folk som soler seg, spiller sjakk, leker med ungene og slapper av både i helg og på hverdager. Studentene leser her til eksamen og kommer sammen til festlige sammenkomster i et av de flotteste områder i Trondheim by. I tillegg avholdes det mindre utekonserter for unge musikere som ikke har mulighet til å vise seg fram i det etablerte kunstnermiljøet her i byen. Dette er selve indrefileten i Trondheim som hele byens befolkning drar nytte av.

Jeg forventer at det politiske miljø straks og entydig setter foten ned, og gir beskjed om at dette vanviddet ikke vil bli realisert. Så Rita Ottervik og Geir Waage - nå er det flere av oss som vil følge med på hva som skjer framover.

La oss slippe å fylle området foran Dokkhuset med demonstranter for å fortelle dere politikere om at dette aksepterer vi ikke. Dette er «trivsel» som ikke kan erstattes med et rockhus for spesielt interesserte.

Jeg vil sitere vår tidligere kloke statsminister Trygve Bratteli som sa: «Nå må vi ikke miste hodet – vi kan få bruk for det!» For min egen del vil jeg si: Bruk hodet og få begravd dette initiativet en gang for alle. Dette vil for mange av oss være avgjørende, når vi neste gang går til valgurnene.

Det er flere av oss som er villige til å gå på barrikadene for å få stoppet dette prosjektet. Vi trenger ikke flere diskusjoner om miljø, jordvern og habilitetsspørsmål. Dette har vi hatt nok av den senere tid. Nå trenger vi politikere som ønsker å prioritere tiltak som forener folk her i byen, og ikke prosjekter som kun skaper splid og uvennskap.

Til slutt vil jeg si til alle dere som er opptatt av å bevare friområdene i byen vår: Engasjer dere slik at vi unngår at nok et område her i byen blir ødelagt til fordel for spekulanter, storkapitalen og eventyrere!