«We're only in it for the money,» sa Frank Zappa allerede for 49 år siden. Siden har vi fått utallige bevis på at nei da, rock er ikke opprør.

Rock er en jakt på penger og alt som kan følge i pengenes kjølvann: Berømmelse, sex, rusmidler og slikt.

De som ikke har skjønt det for lenge siden, får nå ettertrykkelig beskjed fra Kiss-vokalist Gene Simmons om at Zappa hadde rett. Når det ikke lenger er store summer å tjene på å selge plater, tråkker han i salaten og gir verden beskjed om at han er grådig.

LES OGSÅ: I 2010 spilte Kiss på Lerkendal

Han har sendt søknad til patent- og varemerkekontoret i USA om å få opphavsretten til hornhånda, der pekefingeren og lillefingeren peker rett opp og tommelen peker til siden. Når han søker om patent på denne mest vanlige av alle rockegester, er det selvfølgelig fordi han mener det er penger å hente.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Hvorfor kommer ikke Nordens største artist til Trondheim?

Pstereo-festivalen bruker for eksempel den samme hånda som blikkfang på årets plakat, med den forskjell at der peker tommelen innover i stedet for utover. Hvis patentkontoret i USA innvilger søknaden, kan det nok tenkes at Simmons vil saksøke Pstereo og kreve sin del av et eventuelt overskudd.

Simmons mener han innførte hornhånda i 1974. Men mange brukte en liknende gest lenge før det, John Lennon i 1966, heavy-bandet Coven i 1969. Tegnet har ulik betydning i ulike kulturer og er visstnok blitt brukt på ulike måter i et par tusen år.

Kanskje kommer det noe godt ut av dette tøvet: Gene Simmons utsvevende sexliv kan ta slutt. I sin selvbiografi skryter han av å ha gått til sengs med over tusen kvinner.

Grådighet er ikke sexy.