Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Meninger

Fredelig svar på terroren

Leder, fredag 27. april 2012

Fredelig svar på terroren

Nordmenn viser et folkelig engasjement mot terror som er mektigere enn hat og vold.

Kommentar:

Oppvekst i Prøysen-land

Vi etterkrigsbarna fikk vår første skoléring om verden av Alf Prøysen. For dagens unge er han ukjent, men han kjenner dem.

Tøff strid omnytt sykehus

Knapt 150 dager før vedtak fattes er resultatet uavgjort mellom Molde og Kristiansund i landets tøffeste sykehusstrid.

Terroren vimå leve med

Vårt samfunn har bestått den vanskeligste prøven. Men mange må leve med sorgen og savnet.

- Livet må gå videre

Se intervju med Per Joar Hansen etter sparkingen.

Leder mandag 21. juli 2014

Norge bør si ja til OL

Knapt noe land er nærmere til å arrangere et vinter-OL enn Norge.

Kjernen-leder: - Ikke fornøyd før neste punkt er tatt hånd om

Kjernen er fornøyd med at Perry er sparket, men hviler ikke ennå, sier Kenneth T. Kjelsnes.

Bygda som aldri gir opp

Først tok rovdyrene sauen. Så tok storkapitalen bakeriet. Tida er knapp, men libyggen vet hvem de kan stole på.

Signert, mandag 21. juli 2014

VM, et fargerikt fellesskap

Årets fotball-VM i Brasil var en folkefest og kan på mange måter beskrives som et fargerikt fellesskap. Jeg gledet meg til hver eneste kamp. Nedturen startet da Ghana forsvant ut av turneringen.

Stopp sutringen

I årevis er Trondheims unike sentrum blitt nedsnakket av sine talsmenn. Det er på tide å snu trenden.

Teoretisering av yrkesopplæringen

Det er nå 20 år siden Reform 94. Som så mange andre reformer innen utdanningssektoren var den både en spare- og en ideologireform.

Kongen er et ankerfeste

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

I går sang titusenvis av mennesker «Barn av regnbuen» på arrangementer flere steder i landet. Allsangen var en spontan protest etter at Anders Behring Breivik forrige fredag brukte denne sangen som eksempel på hvordan norske barn angivelig blir hjernevasket og indoktrinert. Også i Trondheim deltok mange i denne kraftfulle protesten, der våpenet var en gammel fredssang fra 1967. – Dette er en fin måte å hevne seg på, sa en kvinne som deltok i allsangen og folkehavet som etter hvert omkranset Oslo tinghus. Området foran Tinghuset er i ferd med å bli et nytt blomsterhav, lik de som oppsto flere steder like etter terrorangrepene.

Som rosedemonstrasjonene i fjor, kom også arrangementene i går i stand etter initiativ fra privatpersoner. Initiativtagerne fortjener stor honnør. Det gjør også deltagerne som på denne måten uttrykte en protest som har bred forankring i befolkningen.

Utenlandske medier er forundret og imponert over roen og verdigheten som er ramme rundt det dramatiske rettsoppgjøret i Norge. Det hadde ikke vært uventet om protesten mot de grufulle terrorhandlingene hadde endt i krav om dødsstraff for gjerningsmannen. Vi kunne også sett voldelige demonstrasjoner. I stedet er rosetog med flere hundre tusen deltagere, allsang og en rettssak preget av respekt og verdighet rammen rundt en av de verste terrorhandlingene i Europa.

Dette er sterke manifestasjoner for et samfunn som møter hat og terror med fredelig fellesskap og gir en tydelig beskjed om at vi ikke lar oss kue av terroren. Selv den verste massemorder vises respekt og har krav på rettssikkerhet, selv om han har drept og skadet så mange. Det er rammen rundt rettssaken.

Kongen har inntatt en rolle som understreker budskapet fra rosetog og allsang. Da kongen gråt under den gripende minnegudstjenesten 24. juli, ble det hele nasjonens og hele verdens tårer. Denne uken besøkte kong Harald Groruddalen, der han for tredje gang på kort tid gir sin symbolske støtte til integrering og det flerkulturelle Norge.

Det som skjer i rettssalen er samfunnets oppgjør med gjerningsmannen, med terroren og med hatet. I oppgjøret med galskapen er kongen et ankerfeste. Allsang og roser er en mektig protest som høres og ses over hele verden.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus