Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Meninger

Fredelig svar på terroren

Leder, fredag 27. april 2012

Fredelig svar på terroren

Nordmenn viser et folkelig engasjement mot terror som er mektigere enn hat og vold.

Kronikk onsdag 3. september 2014

OL i Norge 2022

En samlet idrettsorganisasjon har vedtatt å arbeide for et nytt OL og Paralympics (PL) i Norge i 2022.

Signert, tirsdag 2. september 2014

Historiens sus over Sverresli?

Schæfer´n og jeg står og ser ut over byen slik vi ofte gjør etter å ha gått vår daglige kveldstur.

Leder tirsdag 2. september 2014

Felles ansvar for ro i skolen

Lærernes og skoleeiernes felles ansvar for tillit og ro i skolen blir enda tydeligere når nok en lærerstreik forhåpentligvis er avsluttet.

Kronikk tirsdag 2. september 2014

Stor versus liten

Store folkerike kommuner er svaret, men hva er målet?

Kommentar:

Europa gjør en stor feil

Glasstaket som Europa har skapt, tenner opprøret i muslimske ungdommer. Det finnes en vei ut av vold og ekstremisme, tror fredsprisvinner Shirin Ebadi.

Signert, mandag 1. september 2014

Språkets makt

Et trygt, fleksibelt og familievennlig arbeidsliv. Løgn!

Leder, mandag 1. september 2014

Svenskene frykter kaos

Sverige er kjent for «ordning och reda». Men valget om to uker kan fort ende i politisk kaos og krise.

Kronikk mandag 1. september 2014

«P2 ut av Oslo»

Mandag 3. september 1984 hadde Adresseavisen en reportasje som i begeistring svingte seg til store høyder. Den var fra lørdagen før, åpningsdagen for NRKs nye radiokanal P2.

Kommentar lørdag 30. august 2014

Nå skal et nytt russekull flås

Det er lenge til russefeiringen, men i disse dager legges grunnlaget for fortjenesten i selskapene som lever av stadig nye årskull med blåøyde russ.

Kronikk lørdag 30. august 2014

Feminisme ?

Jeg har aldri sett på meg selv som feminist. Men nå synes jeg det er nødvendig og ser at dette er et høyst aktuelt tema selv i dag.

Kongen er et ankerfeste

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

I går sang titusenvis av mennesker «Barn av regnbuen» på arrangementer flere steder i landet. Allsangen var en spontan protest etter at Anders Behring Breivik forrige fredag brukte denne sangen som eksempel på hvordan norske barn angivelig blir hjernevasket og indoktrinert. Også i Trondheim deltok mange i denne kraftfulle protesten, der våpenet var en gammel fredssang fra 1967. – Dette er en fin måte å hevne seg på, sa en kvinne som deltok i allsangen og folkehavet som etter hvert omkranset Oslo tinghus. Området foran Tinghuset er i ferd med å bli et nytt blomsterhav, lik de som oppsto flere steder like etter terrorangrepene.

Som rosedemonstrasjonene i fjor, kom også arrangementene i går i stand etter initiativ fra privatpersoner. Initiativtagerne fortjener stor honnør. Det gjør også deltagerne som på denne måten uttrykte en protest som har bred forankring i befolkningen.

Utenlandske medier er forundret og imponert over roen og verdigheten som er ramme rundt det dramatiske rettsoppgjøret i Norge. Det hadde ikke vært uventet om protesten mot de grufulle terrorhandlingene hadde endt i krav om dødsstraff for gjerningsmannen. Vi kunne også sett voldelige demonstrasjoner. I stedet er rosetog med flere hundre tusen deltagere, allsang og en rettssak preget av respekt og verdighet rammen rundt en av de verste terrorhandlingene i Europa.

Dette er sterke manifestasjoner for et samfunn som møter hat og terror med fredelig fellesskap og gir en tydelig beskjed om at vi ikke lar oss kue av terroren. Selv den verste massemorder vises respekt og har krav på rettssikkerhet, selv om han har drept og skadet så mange. Det er rammen rundt rettssaken.

Kongen har inntatt en rolle som understreker budskapet fra rosetog og allsang. Da kongen gråt under den gripende minnegudstjenesten 24. juli, ble det hele nasjonens og hele verdens tårer. Denne uken besøkte kong Harald Groruddalen, der han for tredje gang på kort tid gir sin symbolske støtte til integrering og det flerkulturelle Norge.

Det som skjer i rettssalen er samfunnets oppgjør med gjerningsmannen, med terroren og med hatet. I oppgjøret med galskapen er kongen et ankerfeste. Allsang og roser er en mektig protest som høres og ses over hele verden.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus