Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Meninger

Fredelig svar på terroren

Leder, fredag 27. april 2012

Fredelig svar på terroren

Nordmenn viser et folkelig engasjement mot terror som er mektigere enn hat og vold.

Signert, torsdag 21. august 2014

Den islamske staten

Framveksten av Den islamske staten. IS, i delar av Syria og Nord-Irak er djupt uroande. Her har ein av dei mest fanatiske, intolerante, og valdelege terrororganisasjonane verda har sett, greidd å ta kontroll over eit område med nesten like stort areal og langt fleire innbyggarar enn Norge.

Kommentar:

Fiffen, folket og fisken

Fiskerimessa er en litt for godt bevart hemmelighet for byens befolkning. Fisk er minst like sexy som olje.

Leder torsdag 21. august 2014

Riktig krav til ungdom

Det må være selvsagt at samfunnet skal stille krav til ungdommer som får sosialstøtte.

Kronikk torsdag 21. august 2014

Oppgjør med antisemittismen

Den 8. juli innledet Israel en ny militær offensiv mot mål på Gazastripen. Formålet er å kneble den militante islamistbevegelsen, Hamas, men resultatet er som alltid en menneskelig tragedie.

«Byen vår» 21. august 2014

Sur mann blir blid

Det gikk opp for meg da jeg gikk ned Lillegårdsbakken på vei til byen en tidlig morgen i forrige uke.

Leder onsdag 20. august 2014

Støre og den siste oljen

Ap-leder Jonas Gahr Støre har mer enn antydet at han vil verne de omstridte områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Kronikk onsdag 20. august 2014

Satsing i dyphavet

De fleste vet at mer enn 70 prosent av jordas overflate er dekket av hav, men færre kjenner til at 60 prosent av havbunnen ligger dypere enn 2000 m.

Innlegg til Snakk ut:

Nei til skoleuniform

Jeg tror barn trenger en fargerik hverdag for å utvikle seg.

Signert, tirsdag 19. august 2014

Kommunereform og håndball

Kommunereformer kan skape uante effekter. Resultatet kan for eksempel være at et land blir en betydelig håndballnasjon.

Kongen er et ankerfeste

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

I går sang titusenvis av mennesker «Barn av regnbuen» på arrangementer flere steder i landet. Allsangen var en spontan protest etter at Anders Behring Breivik forrige fredag brukte denne sangen som eksempel på hvordan norske barn angivelig blir hjernevasket og indoktrinert. Også i Trondheim deltok mange i denne kraftfulle protesten, der våpenet var en gammel fredssang fra 1967. – Dette er en fin måte å hevne seg på, sa en kvinne som deltok i allsangen og folkehavet som etter hvert omkranset Oslo tinghus. Området foran Tinghuset er i ferd med å bli et nytt blomsterhav, lik de som oppsto flere steder like etter terrorangrepene.

Som rosedemonstrasjonene i fjor, kom også arrangementene i går i stand etter initiativ fra privatpersoner. Initiativtagerne fortjener stor honnør. Det gjør også deltagerne som på denne måten uttrykte en protest som har bred forankring i befolkningen.

Utenlandske medier er forundret og imponert over roen og verdigheten som er ramme rundt det dramatiske rettsoppgjøret i Norge. Det hadde ikke vært uventet om protesten mot de grufulle terrorhandlingene hadde endt i krav om dødsstraff for gjerningsmannen. Vi kunne også sett voldelige demonstrasjoner. I stedet er rosetog med flere hundre tusen deltagere, allsang og en rettssak preget av respekt og verdighet rammen rundt en av de verste terrorhandlingene i Europa.

Dette er sterke manifestasjoner for et samfunn som møter hat og terror med fredelig fellesskap og gir en tydelig beskjed om at vi ikke lar oss kue av terroren. Selv den verste massemorder vises respekt og har krav på rettssikkerhet, selv om han har drept og skadet så mange. Det er rammen rundt rettssaken.

Kongen har inntatt en rolle som understreker budskapet fra rosetog og allsang. Da kongen gråt under den gripende minnegudstjenesten 24. juli, ble det hele nasjonens og hele verdens tårer. Denne uken besøkte kong Harald Groruddalen, der han for tredje gang på kort tid gir sin symbolske støtte til integrering og det flerkulturelle Norge.

Det som skjer i rettssalen er samfunnets oppgjør med gjerningsmannen, med terroren og med hatet. I oppgjøret med galskapen er kongen et ankerfeste. Allsang og roser er en mektig protest som høres og ses over hele verden.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus