Resulatet av valget i Israel styrker ikke akkurat håpet om noen løsning av palestinaproblematikken.

Seieren til sittende statsminister Benjamin Netanyahu og hans høyreparti Likud ble atskillig større enn meningsmålingene kunne tyde på. Likud får 30 av de 120 plassene i nasjonalforsamlingen Knesset. Opposisjonsalliansen Sionistunionen får 24 representanter. Den arabiske Felleslisten blir tredje størst med 13 plasser i Knesset.

I de siste dagene opp mot valget, forsterket Netanyahu sin retorikk der han særlig tok for seg Israels sikkerhet. Han erklærte at han var den eneste som kunne beskytte israelerne mot den iranske atomtrusselen, og sa at med ham som statsminister, vil det aldri bli noen egen palestinsk stat.

Hans nasjonalistiske budskap har gått hjem hos velgere på høyresiden og i religiøse kretser. De palestinske selvstyremyndighetene slår fast at tostatsløsningen vil bli begravd under en ny periode med Netanyahu som statsminister. Han vil fortsatt tillate nye bosettinger på den okkuperte Vestbredden, noe som ytterligere svekker utsiktene til en varig løsning av konflikten. Palestinerne vil øke bestrebelsene på å få stilt Israel for Den internasjonale straffedomstolen etter valget. Det er ikke egnet til å mildne «Bibis» harde tone.

Netanyahu har gjennom sine ni år som statsminister ført en uforsonlig linje overfor palestinerne. Han har heller ikke bidratt til å forbedre forholdet til USAs president Barack Obama med sin kontroversielle Iran-tale i Kongressen. De som støtter en løsning med to stater i området, hadde forhåpninger om at den sentrum-venstreorienterte, nystiftede Sionistunionen skulle vinne valget og innlede en mer forsonlig politikk.

Selv om Likud fikk flertall i valget, kan partiet ikke regjere alene. Netanyahu må nå se seg om etter flere koalisjonspartnere. Etter den tonen han har ført i valgkampen, er det ikke lett å se for seg en allianse som inkluderer Sionistalliansen. Men Israel har tradisjon for svært sprikende koalisjoner, og her kan mye skje i ukene som kommer.

Valgresultatet i Israel lover ikke godt for utviklingen i Midt-Østen.