Debatt

Hver dag får mennesker hjelp til å dø på norske sykehus

Jeg ble styrket i mitt syn på aktiv dødshjelp da min kone døde av kreft, skriver Ole Peder Kjeldstadli i dette debattinnlegget.

Debatt

Jeg blir sint. Og skuffet. Og flau over å kalle meg norsk

«Jeg føler det blir feil å ikke heve stemmen når mine kjerneverdier blir brutt rett foran øynene på meg», skriver Sandra Skrødal i dette debattinnlegget.

Debatt

Dersom du er syk og trenger behandling bør du gå til legen, ikke Snåsamannen

«Vitenskapelig bevist behandling utført og oppfulgt av kvalifisert medisinsk personale kan ikke sammenlignes med verken kjerringråd eller påståtte overnaturlige evner.» skriver Kenneth T. Kjelsnes i dette debattinnlegget.

Debatt

Jeg var på visning, og første bud var på kr 210 000 over prisantydning

«Forby budrunder!» skriver Geir Tilseth i dette debattinnlegget.

Debatt

Tving ungdommen til å legge vekk uvanen med å si «schøttkak» og «schyllingvinga»

Nå må vi få en redningsaksjon for kj-lyden, mener Birgith Andreassen i dette debattinnlegget.

Debatt

17-åringen er blitt syk. Nå starter styret med å skaffe legeerklæringen

Jeg lar henne sove og drar på jobb. Nå starter styret med legeerklæringen, skriver Cinzia Marini, mor til en 17-åring, i dette debattinnlegget.

Debatt

Av og til tenker jeg at det skulle vært et slags «førerkort» for å skaffe seg hund

«For ikke lenge siden gikk jeg på en gangvei, og like ved boligene her, lå det et helt lass med fersk hundeskit midt på gangveien», skriver Rønnaug H. Viken i dette debattinnlegget.

Debatt

Jeg er så lei av at alle sier jeg må ta meg sammen. Tror dere virkelig jeg VIL være syk?!

«Jeg vet det er vanskelig å forstå. Vi ber ikke om at dere forstår heller. Vi ber bare om at dere viser forståelse», skriver 17 år gamle Isabell Myrseth i dette debattinnlegget.

Debatt

Vi gikk i samme fakkeltog, Brende. Hadde du kjent familien, ville du engasjert deg for dem slik jeg gjør?

Dette debattinnlegget er et åpent brev til utenriksminister Børge Brende om kristne konvertitter fra Iran og Norges bidrag til å beskytte forfulgte religiøse.

Debatt

Å stå på jobb i nattåpen kiosk første juledag, gir inntrykk som rører deg

«Gatene blir tomme. Nesten tomme. Menneskene som blir igjen etter at alle andre har dratt, er dem jeg virkelig husker», skriver Brage Thobroe i dette debattinnlegget.

Debatt

Trondheim kommune bør på rehabilitering

Hvorfor satser ikke Trondheim kommune mer på forebygging og rehabilitering når vi vet det kan spare kommunen for store utgifter?

Debatt

Hva hvis juletrær var en muslimsk tradisjon?

Om juletrær hadde vært en muslimsk tradisjon hadde den årlige klagesangen vært «Muslimene stjeler skogen vår! De tar trærne våre!»

Debatt

Høye ambisjoner går ikke hvis du skal spare på sykehus

Det er enkelt å forklare sine barn hvorfor man må jobbe på sykehuset på juleaften. Barn forstår at syke trenger helsehjelp når som helst. Det ingen forstår er hvordan man skal få pasienter til å bli syke jevnt utover døgnet og året.

Debatt

Noe så inn i gamperæva elendig har jeg ikke vært med på før

«Som utstiller i de små fjølbodene må man hele tiden slåss mot vær, vind og ledelsen i Midtbyen Management» skriver Inge Martin Aasen i dette debattinnlegget.

Debatt

Du skal smitte din neste som han smitter deg

«Nå er det blitt slik at skoleelever ikke skal ta hensyn til kroppens signaler når de er syke» skriver innleggsforfatteren.

Debatt

Trondheim kommune driver bondefanging med sin måte å kreve inn piggdekkavgift på

Jeg bor 350 kilometer unna, og har ikke akkurat trafikkforholdene i «trønderhovedstaden» i tankene til daglig, skriver Dag Hallvard Ystgaard i dette debattinnlegget.

Debatt

Det er helt greit å bygge ulovlig i Trondheim

«Den siste saken var lovlig omsøkt, og ble avslått. Den første ulovlig bygget, og godkjent. Derfor overskriften. Og moralen er?» skriver innleggsforfatteren.

Debatten

Årsaken til at jeg er blitt en slik innbitt DAB-tilhenger

«Nå kan jeg få med meg Dagsrevyen, selv om jeg står og klyver ved eller er ute og måker snø.» skriver Kjell O. Rømma i dette debattinnlegget.