Bydelshuset på Bakklandet kunne jo enkelt fungere som fritidsklubb hvor de kan «aktiviseres».

Jon Gunnes (V) i Adresseavisen 6. nov.: «... smell opp brakkerigger i en fart ... det kan bygges en hel liten by for flyktninger ... på parkeringsplassene på Granåsen og Dragvoll ... send inn folket».

www.venstre.no: «... Jon Gunnes bor med familie på Bakklandet ...».

Gunnes mener Trondheim kommune «må tenke stort», men gjør han det selv?

Et av argumentene er at nevnte to parkeringsplasser «ligger passe nært naturen. På denne måten kan flyktningene som skal bo der aktiviseres».

Kommentar: Nå er vel fotturer i skog og mark en ganske særegen norsk-kulturell aktivitet og kanskje heller ikke det mest presserende behov for mennesker som, ifølge div. reportasjer i pressen, har tatt seg fram til fots gjennom store deler av Europa. Vindfulle Snaustrinda (den velkjente trekkfulle Strinda-blæsten om vinteren) og snøtunge Granåsen kan være både fysisk og psykisk tung for mennesker som allerede sliter med store problemer.

I Gunnes' nærområder derimot, finner man store, mindre isolerte og værutsatte, mer sentrumsnære tomter godt egnet til «å smelle opp» (for å bruke hans egen terminologi) brakke-rigger: Marinen: gangavstand til sentrale helseinstitusjoner (St. Olavs Hospital), åndelig føde (moskeen i Kjøpmannsgata og «emigrantkirka» Vår Frue kirke), samt sentrumsbaserte innvandrerbutikker. Den fhv. Befalsmessa (nå «pilegrims-heim») på området har intakt storkjøkken for tilberedning. En mindre skjermet «filial» for unge enslige asylsøkere kunne anlegges i Gåsaparken.

Her er det i tillegg også bilfritt og trygt.

Bydelshuset på Bakklandet kunne jo enkelt fungere som fritidsklubb hvor de kan «aktiviseres».

Skulle det være ytterligere behov for areal for brakkerigger: «Festivalområdet» ved Kristiansten festning ligger klart.

Dersom Gunnes er en typisk bakklandsbeboer, skulle det heller ikke mangle på frivillige fastboende i flyktningenes nærområde til å yte omsorg og støtte.

Tenk stort. Her er bare vinn-vinn-situasjon.

Bygg en liten by: Kommunaldirektør Jon Gunnes (V) mener parkeringsplassen i Granåsen og på Dragvoll bør brukes til å bygge brakkerigger for flyktninger som trenger mottaksplasser. Foto: Frank Lervik