Eksamensvakten som kritiserte sine kolleger for unnasluntring får svar fra to andre vakter.

Birgit Hauglien skaper debatt med sitt innlegg i Adresseavisen 10. mai i år.

Der skrev hun at eksamensvaktene var mest opptatt av avislesing, kryssord og mobiltelefon.

Selv har hun sluttet som eksamensvakt på grunn av det hun beskriver som unnasluntringen.

Her får hun svar på innlegget fra to andre eksamensvakter:

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: Du har rett i at nettleien er for høy. Så hils fra oss, gode Erling, hvis du får kontakt med Kongen

Kjenner meg ikke igjen

Dette innlegget gjorde meg lett irritert. Jeg har jobbet som eksamensvakt både på videregående skole og Høyskole i noen år, og det som skrives i innlegget kjenner jeg meg ikke igjen i.

Jeg, og de jeg jobber sammen med, tar jobben seriøst – vi tar jo på alvor at elevene som går opp til eksamen skal det vises hensyn til. Har blant annet vært eksamensvakt på videregående skole (de skal jo videre på høyskole), og jeg føler at vaktene hele tiden er observante.

De sitter ikke med aviser, telefon og kryssord!

Påstanden din at om vi bare venter på lønna og å hurtigst mulig komme oss hjem blir jeg litt krenket av. Det hender blant annet at vi må hjelpe til der studentene har lengre tid på eksamen, og da er det ikke snakk om penger og å komme seg tidligst mulig hjem!

Sidsel Brandtzæg

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: Er det rett at foreldre skal gjøre dugnad i barnehagen?

Har gått 6000-7000 skritt på ei vakt

I Adresseavisen 10. mai, på side 48, leste jeg en sørgelig snutt om erfaringer fra en eksamensinspektør.

Vedkommende sluttet som inspektør på grunn av andres unnasluntring. Ifølge denne inspektøren var de mest opptatt av avislesing, kryssord og mobiltelefon.

Du verden, dette er en annen erfaring enn den jeg har, som inspektør fra HIST, nå NTNU.

Gjennom 3–4 år har jeg vært i Trondheim Spektrum, på Campus Elgeseter, på Øya Helsehus, eller på Tunga. Aldri har jeg sett at noen av de inspektørene jeg har jobbet sammen med har lest aviser, de har ikke løst kryssord, eller brukt sine mobiltelefoner.

Noen kan ha sjekket mobilene, men utover det har det ikke forekommet noe mobilbruk.

Vi har gått ut med studentene, ilt til med mer papir, passet på når eksamenstiden var omme for å være behjelpelig når studentene skulle levere sine besvarelser.

Som aktiv Turmarsjer bruker jeg en gammeldags skritteller som jeg fester på beltet, og på vakter i Trondheim Spektrum har jeg gått 6000–7000 steg. Det utgjør noen kilometer per vakt.

Andre inspektører går minst like mye. Det er besynderlig at det kan være så stor forskjell på praksis fra tidligere NTNU og på HIST.

Jeg er en tilfreds eksamensinspektør, som trives godt med jobben.

Aud Mirjam Tokle Fjellhaug

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Hør våre kommentatorer på podkast: