En tysk, eldre turist, i møte med et kafkask system i Norwegian:

Nylig ble en eldre tysk turist stoppet på Værnes ved utgangen for ombordstigning på et Norwegian-fly til Oslo (med korresponderende fly til Berlin).

Den korte begrunnelsen var, at «bookingen var mistenkelig». Turisten snakket bare litt gebrokkent engelsk. Dette hjalp fint lite i «Avinors serviceområde», som hun måtte tilbake til.

Det hjalp heller ikke at man ga henne beskjed om at hun skulle logge seg inn på Norwegians websider for å kjøpe en ny billett; turisten hadde ingen smartphone. Dessuten var det siste flyet gått. Da sto hun i avgangshallen, ingen spurte, ingen reagerte, ingen hjalp. Typisk norsk? Eller bare typisk Norwegian?

Adresseavisen mener: Norwegian må rydde opp i sitt interne rot

Flere forsøk

Heldigvis hadde hun fått et telefonnummer i Trondheim. Det ble ordnet med privat overnatting og husets vertinne bestilte telefonisk en ny flybillett for neste dag. Neste morgen reiste turisten igjen til Værnes, kom helt fram til utgangen, men ble stoppet – igjen: «mistenkelig booking». Og tilbake til start, dvs. Trondheim.

For å gjøre en lang og skammelig historie kort: Det fungerte ved tredje forsøk. Nå hadde verten i Trondheim kjøpt en billett, og endelig kom turisten på flyet. Da hadde hun kjørt fem ganger med flybussen, hadde sjekket inn tre ganger, passert sikkerhetskontrollen tre ganger og ventet foran utgangen til flyet tre ganger.

Mer debatt: Pengene kan ødelegge Pokémon Go

Hvorfor?

Så hvorfor all denne sjikanen? Hadde hun ikke penger på kontoen? Jo, hun hadde penger på konto. Hadde hun et ubrukelig Visakort? Nei, kortet fungerte på flybussen og andre terminaler.

Spørsmålet er: Hvorfor lar Norwegian folk reise til flyplassen, sjekke inn for så å avvise dem når de skal ombord på flyet?

Hvorfor opplyser ikke Norwegian sine kunder om en «mistenkelig booking» slik at de har en sjanse til å rydde opp i dette?

Uansett hvilket svar eller begrunnelse Norwegian gir for sin svært sjikanerende praksis, skylder de denne turisten en uforbeholden unnskyldning.

Vi har prøvd å komme i skriftlig kontakt med Norwegian for å få svar, noe som viser seg å være helt umulig. Typisk Norwegian.

Vi alle, inkludert turisten, ville normalt ha tatt det hele som en nesten surrealistisk opplevelse, en kafkask kamp mot Norwegians billettsystem.

Tragisk slutt

Dessverre gir grunnen for turistens plutselige hjemreise ikke rom for dette; dagen før døde hennes ektemann brått på St. Olav sykehus. Nå hadde hun bare et ønske: Å komme seg hjem.

Det lyktes ved tredje forsøk. Men som turisten og enken sa til slutt: «Jeg fikk i hvert fall noen annet å tenke på.» Takk, Norwegian, takk.

«Natten i natt er hellig. Noen skal dø i natt