Den negative omtalen som sykehjemmene har fått den siste tiden bekymrer meg. Jeg er redd for at det i neste omgang kan medføre en selektering av både ansatte og beboere. Derfor vil jeg omtale noen av inntrykkene fra mammas liv på Dragvoll helse- og velferdssenter. To setninger om mamma først; hun er veldig kunnskapsrik, kvass, raus, takknemlig, sta, tidvis en «besserwisser». Hun er sammensatt, som oss andre.

Jeg må nevne noen navn. Kontaktsykepleier Hans Arne og primærkontakt Angelika har vært enestående! Angelika tok seg godt av mamma da hun for en tid tilbake hadde store smerter, og mamma sier at Angelika har et «håndlag» som er fantastisk. Hun har humor, alltid et smil, er sterk og omsorgsfull. Sykepleierne er faglig dyktige, de leverer kvalitet på sykepleien som ikke står tilbake for sykepleiertjenester noe annet sted i helsevesenet!

Les også Anna Lians Signert-kommentaren: Å bli gammel er ikke å anbefale

Les også debattinnlegget: Mormor har bodd 90 år på Møllenberg. Nå foreslår de at hun skal flytte til Ranheim.

Gordana var en av de første mamma hadde tett kontakt med. Omsorgsfulle, flinke Gordana forsto mammas behov, og hun kunne fortelle om livet i Bosnia. Kamal meddelte historier fra Burma. Humørfylte Kamal «catchet» mammas humor raskt. På en liste på mammas dør over hva beboeren liker skrev han «sang og cognac», noe mamma synes var festlig, og helt sant. Mamma har hatt meningsfylte samtaler med mange ansatte, Hans-Arne, Arve, Maria, og den gode mora til Maria, som hjelper til frivillig på sykehjemmet (mest sannsynlig fordi det er meningsfylt).

Jeg har bare nevnt noen, det er mange flere flotte folk der. De ansatte gjør så godt de kan innenfor trange budsjettrammer. Beboerne har massive behov for mange ulike typer omsorg.

Les også debattinnlegget: Jeg ble forsøkt lurt av en kataloghai

Rosenrødt er det selvsagt ikke. Det er mangt å utsette på mye – som det mest sannsynlig er de fleste andre steder.

Og til sykepleierstudent Maren; det vil alltid være noen som gråter i korridorene og andre steder, det er mange grunner til det. Omtrent uansett hvor du velger å jobbe som sykepleier så vil du møte sorg og smerte. Jeg ønsker deg lykke til i fremtidig jobb, uansett hvor det blir!