Det var ingen planlagt konspirasjon, hevder flere medlemmer av den nye Høyre-gruppa i Adresseavisen sist lørdag. Utsagnet kommer etter at Torhild Aarbergsbotten ble vraket da Høyres fylkestingsgruppe skulle velge nytt gruppestyre sist onsdag. Marvin Wiseth har valgt å rette sterk kritikk mot det som skjedde på møtet.

Les hele Marvin Wiseths sterke reaksjon her

LES OGSÅ: Game of Throndelag

Jeg er varamedlem til Høyres fylkestingsgruppe, jeg var til stede på møtet og deltok i debatten. Det er ingen tvil om at Marvin Wiseth har fått med seg det vesentlige som skjedde denne onsdagskvelden til tross for at han ikke var til stede. Det han kritiserer er i første rekke det prinsipielle, at fylkestingsgruppen overprøver nominasjonsmøtet og at den nyvalgte lederen, Pål Sæther Eiden, stilte ultimatum.

Jeg har registrert at flere benekter dette med ultimatum, slik jeg hørte det siste innlegget før valget så var det ingen tvil om at det ble stilt ultimatum. Når det nå hevdes at dette ikke var en planlagt og godt forberedt prosess så blir det bare dumt.

De som hevder det lurer ingen andre enn seg selv. Allerede før valgkomiteens innstilling ble offentliggjort begynte det å komme rykter om at det var en omkamp på gang, at Henrik Kierulf ville bli foreslått på plassen som Torhild Aabergsbotten var innstilt på. Under møtet ble det allerede tidlig i den generelle debatten klart at valgkomiteens innstilling ikke kom til å gå gjennom.

Hele debatten bar preg av at dette var nøye planlagt og med god regi. Henrik Kierulf hevder at han ikke var klar over at det ville bli fremsatt forslag på ham mot Torhild Aarbergsbotten. Det er i beste fall et utsagn uten noen troverdighet!

For Høyre så er denne saken bare trist. Slikt skjer ikke uten at enkeltpersoners jakt etter posisjoner og makt kommer ut av kontroll.

Dessverre er det nå slik at Pål Sæther Eiden, Henrik Kierulf og majoriteten i fylkestingsgruppen har fratatt seg selv retten til å ha bred tillit og respekt i partiet.

Bjørn Enge Foto: Therese Alice Sanne