Utbyggingen i Gamle Åsvei er blitt omtalt i avisa flere ganger de siste dagene.

På reklamebildet fra utbygger «Lerka» ser man en smilende mor, med to søte små som leker med en hjemmesnekret olabil midt i gata.

Sånn ser det ut i virkeligheten: På den ene siden et berg, på den andre siden ei trikkelinje. På vinteren, når det er brøytekanter, er det plass til én personbil i bredden.

Fotgjengerne må ofte klatre opp på glatte brøytekanter når bilene skal passere. Barna går her når de skal til skolen, venner og fritidsaktiviteter. Når de går videre opp Bergittaveien mangler det fortau, og veien er bratt og glatt. Øverst i bakken har utbygger planlagt å ha den ene adkomsten til blokkene, og anslagsvis vil det passere to hundre biler daglig, rett ved Åsveien skole. Utbygger Lerka mener barna kan gå på den nye gangstien som skal lages, men har tydeligvis glemt at det bor barn i Bergittavegen også. De har også glemt å sende nabovarsel til de fleste av oss som bor i området.

Gamle Åsvei har allerede blitt fortettet mye. To boligblokker står allerede rett ved byggeprosjektet, og flere eneboliger og rekkehus er kommet til de seinere årene. Byggeprosessene har medført utallige farlige situasjoner og flere nestenulykker. Gata er ikke dimensjonert for biltrafikk, og det er ikke kapasitet til flere biler.

I det kommende prosjektet er det ikke plass til både anleggsmaskiner og trygg passasje for fotgjengerne.

Vi vil gå i nabolaget vårt. Vi har ikke lyst til å skaffe oss bil for å kjøre barna våre til skolen, venner og fritidsaktiviteter fordi gata er utrygg. Vi vil gjerne, som i reklamen, la ungene leke trygt ute. Det er ikke forenlig med flere biler i det hele tatt.

Hvem skal bestemme hvordan byen vår skal være? Når blokkene er oppført, sitter Eiendomsselskapet Lerka på Aker Brygge igjen med en solid fortjeneste. Vi som bor her vil leve med utrygge trafikksituasjoner hver dag.

LES OGSÅ: Politikerne i Trondheim har vedtatt fortetting i etablerte boområder.

Kjære politikere! Fins det noen kvaliteter som går foran fortetting?

Og hva tenker dere om framtida, når hele potensialet for fortetting i Trondheim er brukt opp, hvilken by står vi igjen med da?

Slik presenterer utbygger «Lerka» utbyggingen i Gamle Åsvei Foto: Illustrasjon: Arkitekturfabrikken