forsiden / Meninger / Snakk ut

Min tid foran din tid

Franz (20) beskriver mange ubehagelige opplevelser i Trondheims-trafikken i innlegget. (Foto: Foto: VEGARD EGGEN)

Franz (20) beskriver mange ubehagelige opplevelser i Trondheims-trafikken i innlegget. Foto: Foto: VEGARD EGGEN

Min tid foran din tid

Vi er alle svært opptatt av tid, og det å spare tid er kanskje et av de hyppigste grepene vi tar i en aktiv hverdag.
Leses nå
 

Saken oppdateres.

Vi har detfaktisk så forbannet travelt til tider, atvi bestemmer oss for at vår egen tid bevilget er mye viktigere enn andres.

La meg forsøkeå komme til poenget. For å ta konkrete eksempler, går jegtilbake til flere personlige opplevelser denne uken. Mandag kveld på vei hjemfra jobb ankommer jeg rundkjøringen ved inngangen til Steinbergtunnelen, leggermeg pent og pyntelig i innerste felt og skal ut retning Ila. Plutselig er jegnærmere døden enn jeg tidligere har vært når en SUV av merket Kia druser i fullgass mot passasjersiden min idet jeg blinker meg ut. Det ble bråstans på begge,og når jeg titter ut og opp i frontruten til rallyføreren ser jeg en vettaskremtog stresset kvinne i sin beste alder. La oss si at jeg hadde sett denne kvinnenkomme i høy fart for å slippe foran meg i rundkjøringen, og jeg hadde pentsluppet henne forbi, hvor mye tid har hun spart? Etter mine kalkuleringer er detsnakk om sekunder.

Slike opplevelserhar vi alle, og relativt ofte ettermin oppfatning. Motorvei er jo det aller morsomste, når feltene blir flere ogfarten veier godt over grensa. Eksempelvis en grytidlig morgen i vinter på E6nordover fra Trondheim, der en tankbil dundrer forbi på høyresiden(akselerasjonsfeltet) på trøndersk vinterføre. Nettopp på denne måten kommer jegtil mitt endelige poeng; at alle vil spare tid, men at noen skal holde seg littekstra i skinnet?

Nok en personligerfaring: samme mandag som tidligereer jeg på vei inn i rundkjøringen fra starten av Haakon VIIs gate og skal ut iLade allé og ned mot Jarleveien. I utgangspunktet er det lite eller ingentrafikk å se, og jeg nyter overskuddstiden min godt når jeg pent og rolig rullerut i feltet mitt. Men jeg må altså på nytt kaste meg på bremsen mens en sølvgråpersonbil så vidt unngår snuten min der den skyter videre opp Lade allé ogforsvinner bak noen boliger.

Greit nok, slikt skjer hele tiden, og slikt skjedde megåpenbart hele denne mandagen, men det er et helt spesielt ansvar hos bilføreremed logo på bilen, er det ikke? Så en siste beskjed til føreren i en avTrondheim kommunes biler som skar meg av i rundkjøringen på Lade i går; Slike«nesten-lakkutvekslinger» vil jeg ha meg frabedt for fremtiden, neste gang blirdet dask om jeg har tid.

Franz (20)

 

 

comments powered by Disqus
Fikk du med deg disse?