Gå til mobilutgaven
forsiden / Meninger / Snakk ut

Kast homofob-stempelet

Innlegg til Snakk ut

Kast homofob-stempelet

I Snakk ut-spalten ble det nettopp publisert en tekst om homofobi. En fobi som svært mange blir stemplet med.
Leses nå:

Trenger jeg å like at du kan mer om sminke, enn hvordan en 19mm kopp kan påvirke hvordan du skifter hjul på din egen bil?

"Man trenger ikke hate alle homofile selv om man synes det er ubehagelig at en mann har en oppførsel som minner om en østrogenoverdose", skriver Stian (19). Foto: Illustrasjonsbilde: SHUTTERSTOCK

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Jeg er en av de som reagerer sterkt på ordene"homofobi", "homofob" og "homohater". Man trenger ikke hate alle homofile selvom man synes det er ubehagelig at en mann har en oppførsel som minner om enøstrogenoverdose, man trenger ikke være en homofob fordi man synes å være mannog gå med veske er "homo".

I dagens samfunn lever vi rundt menn som skal være følsomme, sterke,aggresisve og myke. Vi skal kunne lage mat og snekre. Det snakkes om alt som ernaturlig ved å være homofil i innlegget Trond skrev, men hva med alt detnaturlige ved en heterofil manns oppførsel?

Ut av trakten av forståelse og at vi ikke skal kunnemislike noe, så har ord som "metrosexuell" dukket opp, og slikt gjør megirritert.

Ja, jeg blir irritert på alt oppstyret rundt det. Oppstyret rundt all"åpenheten" som skaper nye stempel som folk skal få klistra i panna hvis de sierat de kanskje synes noe ikke er så riktig som noen vil ha det til.

Vi ser at du er homo, vi skjønner at du kanskje vil snude negative sidene du opplever i form av at folk slenger dritt osv., men trengerjeg å like at du spriker med fingra som Jan Teigen? Trenger jeg å like at du kanmer om sminke, enn hvordan en 19mm kopp kan påvirke hvordan du skifter hjul pådin egen bil?

Hvis jeg ved et uhell uttrykker noe negativt om eneller flere homofile er jeg en homohater, dere stigmatiserer oss til å blihomofober før jeg rekker å avslutte setningen jeg er midt i. Er dere noe bedreda, som ikke respekterer at jeg har egne meninger rundt noe?

Stian (19)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus