Gå til mobilutgaven
forsiden / Meninger / Snakk ut

En hyllest til byens bussjåfører

Innlegg til Snakk ut

En hyllest til byens bussjåfører

Neste gang du går på bussen, smil til sjåføren.
Leses nå:

«Å smile til sjåføren og å se at han/hun smiler tilbake, kan virkelig gjøre en dårlig dag til en bra dag.»

Smil til sjåføren og få et smil tilbake, råder innleggsforfatteren. Bussjåfør Lars Johan Samdal er en av de mange hyggelige bussjåførene Adresseavisen har truffet ute på reportasje. Dette fra byens travleste bussrute: Rute 5 fra Buenget til Dragvoll.
(Foto: Foto: JENS PETTER SØRAA)

Smil til sjåføren og få et smil tilbake, råder innleggsforfatteren. Bussjåfør Lars Johan Samdal er en av de mange hyggelige bussjåførene Adresseavisen har truffet ute på reportasje. Dette fra byens travleste bussrute: Rute 5 fra Buenget til Dragvoll. Foto: Foto: JENS PETTER SØRAA

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Tenk å ta i mot så mye dritt hver eneste dag. Springefra buss til buss for å rekke neste ruteavgang. Er bussen for sen, ja, da får dujammen meg høre det! Bussprisene har skutt til værs, og det mangler velikke på å få høre det òg! Tror neppe det er deilig for en bussjåfør å sitte i envarm og klam buss hele dagen, men sånn er en bussjåførs liv.

Så istedenfor å klage på alt som har med buss å gjøre iTrondheim, har jeg heller tenkt å skryte av dem som virkelig gidder å gjøredenne jobben. Å smile til sjåføren og å se at han/hun smiler tilbake, kanvirkelig gjøre en dårlig dag til en bra dag. Tenk hvor mye ditt humør kan smitteover på andre!

Jeg vil si at den sangen: «en bussjåfør, en bussjåfør,det er en mann med godt humør!» kan stemme veldig bra. De aller fleste sjåføreneer faktisk blide og hyggelige. Bare et fåtall er ikke det. Vi må begynne åfokusere på det positive. Jeg tror vi er generelt ganske dårlige til det. Ogkjære alle bussjåfører: er du en sur gubbe, ikke bli bussjåfør! Det er feil yrkefor deg, og du ødelegger ryktet til sangen! Og vi vil vel at alle skal ha etgodt forhold til bussjåførene, så flere kjører kollektivt og passer påmiljøet?

Neste gang du går på bussen, smil til sjåføren. Dagendin blir mye bedre, og sjåførens dag blir mye bedre. Skaffer du deg t:kort er dunesten garantert å bli elsket. Å komme på bussen med en 500-lapp er i hvert falltull. Ikke gjør det. Alt i alt er bussjåfører egentlig ganske triveligepersoner. Ja, jeg har også møtt noen sure, men jeg velger å se bort ifra dem.Smil når du går på bussen!

En siste kommentar fra meg (noen er sikkert uenig):Hvis bussen din skal gå 13:30 og du kommer presis 13:30, og bussen kjører utendeg: Husk at det er du som er sent ute. Står det at bussen skal gå 13:30, da GÅRden 13:30. Ikke et minutt senere. Når klokka i bussen slår på slaget kjørerbussen. Det er din egen feil hvis du da ikke rekker bussen, ikkebussjåføren.

m0i (17)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus