Gå til mobilutgaven
forsiden / Meninger / Snakk ut

Helen (17) vant 3000 kroner

Helen (17) vant 3000 kroner

«Det er lov å like skolen hvis man vil» er hovedbudskapet som stakk av med seieren i Snakk uts innleggkonkurranse.
Leses nå:
Helen Olaussen (17) fra Leinstrand stakk av med seieren i Snakk uts innleggkonkurranse. Premien var 3000 kroner, og noe av det har hun brukt på å kjøpe seg en ny flosshatt. (Foto: Foto: PRIVAT)

Helen Olaussen (17) fra Leinstrand stakk av med seieren i Snakk uts innleggkonkurranse. Premien var 3000 kroner, og noe av det har hun brukt på å kjøpe seg en ny flosshatt. Foto: Foto: PRIVAT

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

- Oj! Hva? Det hadde jeg ikke forventet.

Helen Olaussen fra Leinstrand står midt på Kings Cross i London når vi ringerog sier hun har vunnet 3000 kroner.

- Man vinner jo aldri noe sånt. Nå ble jeg veldig glad, sier hun.

Respekt for skole

Helen er en ivrig innsender til Snakk ut, og denne gangen var det et innleggom respekt for skole som ble trukket ut. Bakgrunnen for innlegget er enkel:

- Jeg er så lei av at det er elever som alltid motsetter seg lærerne, uansetthva lærerne gjør. Det er veldig irriterende, sier Helen.

- Det er visst ikke lenger kult å være nerd eller lærerens favoritt. Det erikke kult å ha gode karakterer eller å gjøre leksene sine. Det synes jeg errart. Budskapet mitt er derfor: Man kan like skolen hvis man vil, det er heltgreit, konstaterer hun.

Glad i å skrive

Helen har alltid vært glad i å skrive, og har meninger om mye.

- Jeg bryr meg om feminisme og generell urettferdighet i verden. Dessuten erjeg opptatt av stereotyper, jeg synes det er veldig trist når folk er det,forklarer hun.

Helen synes Snakk ut er en viktig side.

- Det er viktig at ungdom også har et sted å snakke ut. Denne siden er etbevis på at ungdom er ansvarlige, kan skrive godt og bryr seg om viktige ting.Det er fint å se at ungdommer bryr seg om andre ting enn seg selv og JustinBieber, selv om det ikke alltid virker sånn nå til dags, mener hun.

Kjøper flosshatt

Nå nyter Helen sommerferie, og den blir travel. Både Tsjekkia, London,Budapest, Kristiansand, Lofoten og Stavanger står på planen før skolen starterigjen.

Men hva skal premiepengene brukes til?

- Jeg skal kjøpe en flosshatt. Det har jeg alltid hatt lyst på, men aldri hattråd til. Resten skal jeg spare, men det er ganske dårlig til, innrømmer hun.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus