Flyet med retning Trondheim, måtte ta turen via Bergen. Foto: Flightradar 24

Alt gikk ikke helt etter planen, da Norwegians fly fra Gran Canaria til Trondheim var på vei nordover onsdag kveld.

Med kraftig motvind ble det en tyngre oppgave enn normalt for flyets motorer å frakte passasjerene hjem.

Var klare til å gå av

- Vi fikk beskjed om at vi skulle lande. Da flyet var parkert begynte folk å reise seg og var klare til å gå av. Så kom beskjeden om at vi var i Bergen, forteller Enoka Karlsson som var passasjer på flyet.

Ifølge Karlsson fikk de som var med flyet svært lite informasjon om hva som var årsaken til at de ikke hadde landet på Værnes. Etter omkring en halvtime tok flyet av igjen, og en time senere kunne passasjerene endelig gå av flyet der de opprinnelig skulle.

Svært ugunstige vindforhold

- Først da kom beskjeden om at vi hadde landet i Bergen for å fylle drivstoff. Det var visst på grunn av vindforholdene, men det burde de jo opplyst om lenge før, mener Karlsson.

Både Norwegian og Avinor bekrefter at flyet fra Las Palmas til Værnes måtte mellomlande, og at årsaken var kraftig motvind.

- Dette er ikke helt uvanlig på så lange flyvninger når vindforholdene er svært ugunstige, skriver lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn, Lasse Bardal, i en sms til Adresseavisen.

Enoka Karlsson var passasjer på flyet som måtte lande i Bergen for å fylle drivstoff på grunn av sterk vind. Foto: Privat