Diskusjonen om plassering har lenge vært et tema, og hvilke lokaler de skulle flytte inn i har lenge vært uavklart. Trondheimspolitikere har hatt et klart ønske om å plassere Litteraturhuset ved siden av Kunsthallen, som etter planen skal åpne i høst i den tidligere brannstasjonen øverst i Søndre gate.

Rådmannen gikk inn for å plassere Litteraturhuset i Trondheim øverst i Søndre gate, og la dette frem som en orienteringssak for formannskapet. Dette ble vedtatt uten debatt tidligere i uken, men det har vært opp til Litteraturhusets styre å fatte den endelige beslutningen.

- Det å flytte hit betyr at vi får en utrolig god beliggenhet og god tilgang til publikumsarealer og bibliotek, sier leder for Litteraturhuset Trond Åm.

Plassmangel ikke lenger et problem

Det har tidligere vært snakk om at lokalene i kulturkvartalet har vært for små til å samle det litterære miljøet i Trondheim. Åm forteller at de har en god dialog med kommunen, og at plassmangel derfor ikke vil være et problem.

- Vi får kompensasjon for de behovene på biblioteket. Vi har en god avtale med dem, og det syns jeg er veldig positivt, sier han.

- Vil gagne arrangementene

Åm forteller videre at inntektene som hentes inn av eksterne parter vil gå til arrangementer.

- Det vil definitivt gagne arrangementene. Vår hovedoppgave er å gi gode og mange arrangementer til Trondheim og Trøndelag.

Etter planen vil åpningen av Litteraturhusets nye lokaler skje i oktober.