Dagen ble definitivt ikke som planlagt for butikkeieren som driver Persisk teppegalleri i en av de gamle bryggene i Kjøpmannsgata i Trondheim.

Dryppelyden viste seg nemlig å stamme fra en vannlekkasje i etasjen over. Vannet har rislet ned over de eksklusive persiske og orientalske teppene.

Fikk stoppet lekkasjen

- Det er enten snakk om et rør som har røket, eller en varmtvannsbereder. Huseieren har vært her og stoppet vannet nå, sier Hafzi.

Ved en vegg i butikken står to plastbøtter med litt vann i bunnen. De er akkurat tømt. På gulvet ligger plast for å hindre ytterligere skader.

- Se her. Alle disse er våte. Dette er ødelagt og dette er ødelagt, det er forferdelig synd, sier Mariam Sobhi, som også jobber i butikken, mens hun peker og forklarer.

Mange tepper

Teppestabelen på cirka 30 håndlagede persiske tepper rett foran veggen er alle søkkvåte. Det er også noen andre som ligger like ved.

- Vi kom på jobb, men oppdaget det ikke før etter elleve da en kunde sa fra. Skaden må ha skjedd i natt. Ser du her, så har fargen allerede flytt utover, sier Hafzi og holder opp enden av et teppe i rødt og jordtoner.

Teppet han snakker om er et persisk teppe til 18 500 kroner.

Nøyaktig hvor mye av varelagret som er skadet, eller hvor store verdier det er snakk om, har han fortsatt ikke oversikt over, selv om det er et begrenset område som er vått.

- Utrolig kjedelig

Nå blir det kontakt med forsikringsselskapet mandag for å få ordnet opp etter vannskaden. Han synes det er dumt å måtte bruke tid og krefter på det midt i den travleste handletiden før jul. Han regner med at deler av butikken kanskje må stenges av og veggen rives, for å tørkes ut og repareres, før alt blir bra.

- Det er utrolig kjedelig. Vi har annonsert i avisen denne uken og vi skal ha søndagsåpent, men du merker jo at det er fuktig her og lukter litt, sier Hafzi.