- Vi beklager, beklager, beklager, skriver bandet Motorpsycho i en pressemelding om den avlyste turnéåpningen i Longyearbyen på Svalbard, torsdag.

Dermed blir bandets konsert i Verkstedhallen i Trondheim lørdag starten på årets turné.

- Har ingen ekstra kommentarer, men det er jo koselig å begynne høstens turné på hjemmebane, skriver Bent Sæther i en sms til Adresseavisen.

Her kan du lese Adresseavisens anmeldelse av bandets nyeste dobbeltalbum; «The Tower».

Kom til enighet

Det er pilotstreiken i flyselskapet SAS som skaper problemer for bandet. SAS har avlyst 100 flyavganger torsdag.

Onsdag var bare to piloter tatt ut i streik, og det pågikk onsdag kveld og natt til torsdag forhandlinger mellom pilotenes fagforening og arbeidsgiveren hos riksmegler Nils Dalseide.

Løsningen på konflikten kom i 04-tiden natt til torsdag.

– Den endelige avtalen er tilnærmet det samme tilbudet vi ga SAS under meklingen i helgen. I dette tilbudet hadde vi strukket oss svært langt for å unngå en streik. Den usikkerheten som er skapt de siste dagene har således vært helt unødvendig, sier Jens Lippestad i Norsk Flygerforbund til NTB.

Lover å komme senere

Hans Magnus «Snah» Ryan bekrefter i en sms til Adresseavisen at konserten på Svalbard blir utsatt til senere. Resten av turneen går trolig som planlagt.

På bandets hjemmeside ligger nå et presseskriv om avlysningen på Svalbard, på engelsk. Der heter det videre:

- De norske Sas-pilotene streiker, og for ikke å strande på Svalbard og misse konserten i vår egen hjemby på lørdag, har vi - i samråd med den lokale konsertarrangøren - avgjort at vi ikke tar sjansen, så konserten er avlyst. Dette er selvsagt synd for alle, men vi lover å fullføre avtalen og kommer til Svalbard så fort vi kan! Speiderløfte!