Musikkonferansen og showcasefestivalen Trondheim Calling arrangeres for femte gang mellom 29. og 31. januar neste år.

I dag starter billettsalget, og i den anledning slipper festivalen det siste knippet artister til hovedprogrammet.

Følg Adresseavisen på Instagram

Følg Adresseavisen på Facebook

Trondheim Calling har tidligere sluppet følgende navn til hovedprogrammet: Ida Jenshus, Hanne Kolstø, Slutface, Ben Baller, The Fjords, Blomst, Anana, Fay Wildhagen, Sigrid Raabe, Svankropp, Warp Riders, Barren Womb, Dark Times og Hasta.

I tillegg presenteres et knippe demoartister, følgende 15 ble for tre uker siden plukket ut fra en bunke på i alt 150 innsendte bidrag: Jannicke Forsgren, Aphzelia, Arne Åsmund, Blånæggel, Diddaboy, Dröm, Heroinne, Ingeborg Oktober, Juicer, Kjartan Gaulfossen & Erlend Smithee, Marie Denise, Mats Wawa, Odd Loves to Dance, The E og The MaXx.

Konsertdelen av arrangementet vil også i år finne sted på scener spredt utover Solsiden og Østbyen.

Følgende 14 navn er klare (omtale fra Trondheim Calling):

Monolithic (Trondheim)

Monolithic som består av Kenneth Kapstad og Stian Westerhus er endelig tilbake, 6 år etter det kritikerroste debutalbumet «Black Science». I April neste år slippes nytt album på Crispin Glover Records. Metal Hammer hadde følgende å si om metalduoens konsert sammen med Amerikanske High On Fire i sommer: «Monolithics post-apocalyptiske romreise er en av de mest overbevisende konsertene jeg har sett i år, helt hinsides.»

Moddi (Senja)

Senjaværingen Moddi har bergtatt hele Europa med sin musikk. I 2013 slapp han hele to album, først det engelskspråklige «Set The House on Fire», etterfulgt av sitt første album på morsmålet, med «Kæm va du?». Moddi skapte Spellemannspris-historie i vinter med å være nominert hele 4 ganger for to ulike album. Hanvant prisen for beste visealbum med «Kæm va du?». Moddi har turnert land og strand de siste årene, og har tidligere vært på Trondheim Calling manger ganger, som frivillig, konferansedeltager og publikummer.

Frøkedal & Familien (Oslo)

Frøkedal er det nye prosjektet til Anne Lise med same etternamn. I tillegg til å vere sentral i band som Harrys Gym og I Was A King, har hun spelt cajun og tradisjonell musikk med lokale spelemenn og konspirert med aktørar frå house/elektronikascenen i Oslo. Desse inntrykka blir oppsummert i eit uttrykk som er like sterkt i kjærleiken til det akustiske som det er svakt for enkle, effektive beats.

Frøkedal sin musikk er mørk og melodisk, inspirert av alt frå 60-tals folk via Cocteau Twins til Brian Eno sin minimalistiske pop. Frøkedal reiser aller helst saman med FAMILIEN, der nokre av dei finaste musikarane og folka her til lands er samla: Olav Christer Rossebøe (fele, mandola), Erlend Ringseth (keys), Thea Glenton Raknes (vokal, perkusjon) og Ingeleiv Berstad (fele, vokal).

Maya Vik (Oslo)

Bassisten og vokalisten Maya Vik har de siste par årene startet en internasjonalt suksessrik solokarriere, etter tidligere å ha vært medlem av det gullselgende bandet Furia, den Spellemannspris-vinnende popgruppen Montée, og Paul Waaktaars Savoy. Singlene «On It (Kapow!)», «Oslo Knows», og «Fighter» har vært hyppig spilt på norsk og amerikansk radio, og sistnevnte har ligget på P3 sine spillelister i hele sommer. Med sin hardtslående og funky trio har Maya spilt klubbkonserter og festivaler over hele verden, inkludert norske festivaler som Øya og Hove, et residency på den legendariske klubben Pianos i New York,  og åpnet for Lenny Kravitz og Dâm-Funk. Hennes tredje album ventes i 2015.

Ludvig Moon (Oslo)

Inspirert av storheter fra nittitallet som The Smashing Pumpkins’ «Siamese Dream», Motorpsychos «Timothy’s Monster» og The Flaming Lips’ «The Soft Bulletin» lager Ludvig Moon drivende, harmoniske og fargerike poplåter. Med en upåklagelig referanseliste i baklomma og en ekstra soft spot for episk og edel pop, lager Ludvig Moon låter de håper finner sin plass nærmest mulig hjerterota. Bandet som ble startet av vokalist og låtskriver Anders Magnor Killerud har allerede har spilt festivaler som Slottsfjell, Bylarm og Volumfestivalen. Ludvig Moon slapp sin første EP bestående av 4 låter på Riot Factory i høst, og bandet ble håndplukket av Team Me til å være support på sistnevntes norgesturné.

Daniel Kvammen (Geilo)

Med kassegitar og dialekt, skriver Daniel Kvammen (f.1988) tekst og melodi til låtene sine. Oppvokst på Geilo i Buskerud, inviterer Daniel publikum inn i finurlige tekster som veksler mellom mørke og lyse historier.  Daniel gav ut sin første singel «Ingen vega utanom» i november 2013. Releasekonserten for hans første utgivelse, på Crossroads Club i Oslo, førte til festivaljobber på bl.a. Øyafestivalen, Slottsfjell, Vinjerock og Bygdalarm. I april signerte Kvammen platekontrakt med Jansen Plateproduksjon. Debutalbumet slippes i mars 2015.

Angelicas Elegy (Trondheim)

Riot Factory-signerte Angelica’s Elegy fra Trondheim trekkes stadig frem av utenlandske kjennere som et av de aller mest spennende og lovende bandene i landet, noe de også beviste med gnistrende konserter under Bylarm 2014. Arbeidet med å følge opp bandets kritikerroste 2013-debut «Gold Celeste» er i full gang, og da passer ingenting bedre enn å prøve ut nytt materiale under Trondheim Calling 2015.

Carnival Kids (Oslo)

Etter singlene «Fear Of Nothing» (2013) og «What To Do When Awake Within A Dream» (2013), er Carnival Kids nå endelig klare med debutalbumet, produsert av  selveste Bill Stevenson (Black Flag, Rise Against, Descendents), og spilt inn i Blasting Room Studios i Colorado, USA. Samtidig som de holder seg trofaste til den allerede eklektiske og tunge rocken med røtter i post-hardcore, er den norsk-engelske firerbandens sans for melodier i fokus, noe som skaper en balanse mellom dybde og umiddelbarhet. Carnival Kids er ikke et band som gjør ting halvveis, noe alle som har sett deres kaotiske men tighte live-opptredener kan skrive under på. De har rukket å markere seg på scenene på både Slottsfjell, Hove og Øya, i tillegg til Vans Warped Tour UK – og er klare for massiv turnering i 2015.

The Hate Colony (Trondheim)

The Hate Colony fra Trondheim har vært Midt-Norges største leverandør av moderne metall siden 2009, og med hardtslående riff og en vokal som bærer svartedauden, gikk debutalbumet «Dead or Victorious» rett inn på 11. plass på VG-lista Topp 40 og ble månedens album i Metal Hammer Norway. Med svensk melodeath-inspirerte melodier, samt innspill av amerikansk metalcore, har de nå sluppet sin oppfølger, «Navigate». Den har fått sterke anmeldelser og gjort dem bemerket også utenfor landegrensene. The Hate Colony gir alt på scenen, og har varmet opp for storheter som August Burns Red, The Black Dahlia Murder og Born Of Osiris.

Texum (Trondheim)

Texum er tilbake etter en lengre pause og slipper nytt album vinteren 2015. Det er bandets første album siden kritikerroste «Different Strokes for Different Folks» fra 2007, som ga bandet oppmerksomhet i hele Skandinavia. Texums nye album er produsert av gitarist Dag Håvimb. Innspillingene er gjort i Larsville Studio i Stugudal, i bandets eget studio og i Brygga Studio i Trondheim. Ryan Freeland (Joe Henry, Solomon Burke, Ray LaMontagne, The Milk Carton Kids) står for miksen. På det nye albumet har bandet strippet vekk pedalsteelgitarene. Låtskrivingen viser popsensibilitet og produksjonen dyrker detaljene. Samtidig skinner forkjærligheten for den gode, amerikanske musikken alltid gjennom. Singelen «Pink to Gray» er første smakebit fra det kommende albumet og slippes 21.november.

Elsa & Emilie (Haugesund)

Elsa & Emilie har spilt sammen siden de var 13 år og møttes i forblåste Haugesund. Noen år og mange spillejobber senere gav de i høst ut sitt debutalbum «Endless Optimism» på Sony Music Norge. Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim er fortsatt elever ved Skeisvang videregående skole i Haugesund, en skole der også bl.a. Susanne Sundfør, Odin Staveland og Lido Lido har gått. Elsa & Emilie har fått mye radiospilling helt siden den første singelen «Run» som lå 21 uker på P3. Andresingel «Another Day» fulgte opp med listing på P1.

Frances Wave (Trondheim)

Trondheimsbandet Frances Wave har sitt utspring fra det kreative og iniativrike miljøet rundt Kakao Musikk, en viktig instiusjon for gode lokale konsertopplevelser og utgivelser i byen. Bandets drømmende pop er inspirert av neo-psych og indie, med tidvis dramatisk dynamikk og en forkjærlighet for fengende melodier lager de noe som virker kjent, men som samtid høres unektelig friskt ut.

Rodgers (Trondheim)

Rogders startet opprinnelig som et prosjekt som nesten utelukkende covret Jimmie Rodgers, derav navnet. En akkustisk pakke med fele, mandolin og kontrabass. I 2006 begynte bandet å skrive egen musikk og besetningen ble mer elektrisk. I løpet av de neste årene ble stadig nye medlemmer rekruttert til bandet, som har sin base på Svartlamon i Trondheim.  Det som nå har blitt et helt orkester, bestående av ti medlemmer på mange ulike instrument, slapp i 2014 sin første LP «Sudden Crop» på Crispin Glover Records.

Charlotte Audestad (Trondheim)

Halvannet år etter at det kritikerroste debutalbumet «På feil si' av vei'n» kom ut, er Charlotte Audestad igjen klar med nytt album. «Livet e for kort te å bare ha det greit» ble sluppet fredag 7. november 2014. Charlotte Audestad (30) er en artist og låtskriver fra Hitra i Sør-Trøndelag, som er bosatt i Trondheim. Hun beskrives som et enormt teksttalent med teft for å skrive låter som de aller fleste vil kjenne seg igjen i. Hun er en glitrende observatør som tør å sette ærlige ord på relasjonene mange strever med.