Førstkommende fredag og lørdag vil rundt 170 flyktninger ankomme byen, mens ytterligere 30 vil komme mandagen etter.

- Vi stiller opp

Det er Hero Norge AS som administrerer mottaket i Kristiansund. Foreløpig blir flyktningene innkvartert på Kristiansund hotell. Hotellet vil i samarbeid med Hero AS stå for mottak og forpleining.

Rådmann Arne Ingebrigtsen sier det er bred enighet om å ta imot flyktningene.

- Vi er inkluderende og vi stiller opp, sier Ingebrigtsen.

Egen beredskapsgruppe

Rådmannen har sammen med sin stab og politisk ledelse gått gjennom de lovpålagte oppgaver kommunen har som vertskommune ved asylmottak og akuttinnkvartering.

- Vi har satt ned en egen beredskapsgruppe som skal jobbe med flyktningsituasjonen fremover. Beredskapsgruppa består av viktige instanser som helsesøster, legevakt, informasjonsfolk, og ansatte som blant annet har ansvar for det sikkerhetsmessige, blant annet om byggene som skal huse flyktningene er i forskriftsmessig stand. Samtidig skal vi også ha folk som jobber med personvern, taushetserklæringer og så videre. Det handler mye om hvilke aktører som gjør hva, sier Ingebrigtsen.

Alle stiller seg bak

Varaordføreren, som sitter i beredskapsgruppa, har dessuten loddet stemningen hos gruppelederne fra de øvrige partiene.

- Tilbakemeldingene var at de politiske gruppene stiller seg bak mottaket av flyktninger. Det er viktig, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Det er også etablert kontakt med frivillige lag og organisasjoner om organisering av aktiviteter, og hvordan frivillige som ønsker å delta kan bidra. Kommunen organiserer sin del av dette arbeidet gjennom kulturkontoret.

Bystyret har tidligere gjort vedtak om at Kristiansund skal bosette 60 personer i 2015, og 55 personer i 2016 og i 2017.