Klokka 01:40 natt til lørdag meldte flere medier at minst 149 mennesker ble drept i angrep over hele Paris. 100 mennesker mistet livet i konserthallen Bataclan, mens 40 andre ble drept i angrep flere steder i den franske hovedstaden. Dødstallene er ventet å stige utover natten.

Franske medier siterte klokka 02.30 i natt en representant for påtalemyndigheten som kunne bekrefte at fem terrorister ble drept i forbindelse med nattens angrep.

Dette skjedde i natt

Angrepene skal ha startet på en restauranten Le Petit Cambodge i det ellevte arrondissementet. Der angrep terrorister med automatvåpen, og skjøt mot gjestene på restauranten.

Like etter ble det meldt om angrep ved Stade de France, nasjonalarenaen der Frankrike spilte fotballkamp mot Tyskland. Minst ett, kanskje så mange som tre eksplosjoner gikk av utenfor stadionen. Den franske presidenten Francois Hollande var tilstede på kampen, men ble brakt i sikkerhet. Noen timer senere erklærte Hollande unntakstilstand i Frankrike, og stengte landets grenser.

35 personer funnet døde

Eksplosjonene skal ha skjedd i nærheten av en bar utenfor fotballareanen. Ifølge den franske tv-stasjonen TF1 ble 35 personer funnet døde ved arenaen, blant annet to selvmordsbombere. Utover natten kom det inn nye opplysninger om at fem mennesker ble drept her, mens 11 ble alvorlig skadd.

Klokka 22.40 ble det meldt om nok en angrep. Konsertsalen Bataclan, der det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal spilte for 1000 tilhører i kveld ble angrepet av væpnede menn. Det oppsto en gisselsituasjon der over 100 mennesker ble holdt som gissler. Det ble meldt om gjentatte skuddsalver og eksplosjoner inne i konsertsalen utover kvelden.

CNN har snakket med Julien Pearce natt til lørdag. Hun befant seg inne på Bataclan, men klarte å rømme. Pearce fortalte til CNN at det var et blodbad inne i konsertlokalet, og mener terroristene fyrte av skudd i ti minutter.

– De sa ingenting, ropte ingenting. De hadde ikke masker. De hadde svarte klær, forteller han til CNNs Wolf Blitzer.

– Folk lå på gulvet. De skjøt dem. Jeg så minst 25 døde eller hardt skadede kropper, sier han.

Pearce sier også at han så en av terroristene.

– Han var veldig ung, 20 år, maks 25. Han så ut som en vanlig fyr, bare med kalashnikov, sier han.

1519 i konserthallen

1519 personer var inne i lokalene da terroristene slo til. Franske medier melder at to personer med atomatvåpen skjøt inne i lokalene, mens en person overvåket utgangen. Det er usikkert hvor mange av terroristene som ble drept da politiet stormet. Fire polititjenestemenn ble drept da de stormet konserthallen.

En kilde som klarte å rømme fra konserthallen sa til CNN i natt:

- Terrorister henrettet rolig gislene. De ladet på nytt og henrettet igjen i stillhet.

Stormet lokalene

Rundt klokka 00:35 natt til lørdag stormet fransk politi konsertalen. To gisseltakere ble drept og det ble funnet om lag 100 døde mennesker inne i salen, melder en rekke europeiske medier i natt.

- Aksjonen er over, men det er veldig kaotisk her. Det er en skrekk-scene, sier politikilder til The Telegraph. Det meldes om «apokalyptiske» scener inne i Bataclan. Folkemengden ble angrepet med granater, og flere omkom, ifølge politiet. Dødstallet ventes å stige, skriver avisen.

I natt kom det også meldinger om flere andre væpnede angrep rundt om i Paris. Meldinger i natt tyder på at det kan ha vært snakk om sju koordinerte angrep på flere steder i den franske hovedstaden.

Styrket beredskapen

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har styrket beredskapen som følge av angrepene i Paris fredag kveld, melder NTB. «PST har styrket beredskapen og følger utviklingen i Paris nøye. Vi vurderer om hendelsene kan få implikasjoner for trusselbildet i Norge. Enn så lenge er det ikke opplysninger som tilsier at det er forbindelser til Norge», heter det i en pressemelding.