Onsdag hadde Robert Eriksson fra Verdal sin siste arbeidsdag som arbeids- og sosialminister.

- Jeg er vanvittig skuffet over at jeg ikke får fortsette, sier han i et intervju med VG.

Nå åpner han for å begynne for noe helt annet enn politikk.

- Kanskje er dette tidspunktet hvor jeg bør finne på noe helt annet å gjøre. Jeg holder absolutt alle muligheter åpne, også den muligheten at dette kan være mitt politiske punktum, sier Eriksson til Trønder-Avisa.

LES OGSÅ: Leder: Ny regjering med skarpere Frp-profil

LES OGSÅ: Faren om Helleland: - Fantastisk at hun får være statsråd

Ville fortsette

Tre statsråder måtte gå da statsminister Erna Solberg (H) ommøblerte regjeringen. Eriksson fikk beskjeden for to uker siden. Han ville svært gjerne fortsette, men bedyrer at han ikke er bitter.

- Det var ikke gitt at jeg skulle få denne muligheten, så jeg er både takknemlig og ydmyk overfor både Erna og partileder Siv Jensen. Jeg har vært med og skapt historie for Frp. Jeg har vært partiets første arbeids- og sosialminister, noe som gjør meg stolt, sier Eriksson.

Samtidig legger han ikke skjul på at det har kostet. Hjemme i Verdal har Eriksson fire barn mellom seks og 18 år. Den eldste kom til året etter at Eriksson dro til Oslo og ble rikspolitiker.

LES OGSÅ: Kommentar: Aldri kjedelig med Linda og Per

LES OGSÅ: Robert Eriksson og eks-rådgiver kastet ut av karaokebar

Dårlig samvittighet

- Jeg har utrolig dårlig samvittighet overfor mine barn. Barna har alltid opplevd at jeg har vært borte i ukene. Jeg har vært på to skoleavslutninger og ett foreldremøte, sier eksstatsråden til VG.

- Det har vært sårt mange ganger. Du er dårlig skismører når guttungen går skirenn på Blommen skisenter, og du sitter i gruppemøte på Stortinget, fortsetter Eriksson.

Erikssons avgang kom som en direkte følge av at Frp fikk én ekstra statsråd i den nye regjeringen. Som motytelse krevde Høyre å få Arbeids- og sosialdepartementet, som nå skal ledes av Anniken Hauglie.

Erikssons makker, Kristian Dahlberg-Hauge fra Trondheim Frp, fikk fornyet tillit som statssekretær i den nye regjeringen.