Letingen etter Bowie fortsetter for fullt og mange lag er ute også i dag for å se etter engelsk setteren Bowie som har vært savnet siden 8. desember. Lørdag ble det arrangert manngard, og over 100 personer deltok i letingen over hele Bymarka, men uten resultat. Alstad overnatter ofte ute i marka med hundene sine og besluttet å flytte campen sin nærmere området der Bowie har blitt observert flere ganger.

Manngard etter Bowie

Sovet ute ved Leirsjøen

- Jeg valgte å ligge ved Leirsjøen, ikke langt unna Rønningen i natt, fordi mange mener å ha sett Bowie her. Og ved fem tiden i dag tildlig markerte hundene mine, men de bjeffet ikke, noe de ville ha gjort dersom det var et villdyr som rev eller elg. Jeg lyste med lommelykt og fikk øye på det jeg er overbevist om at var en hund, men han pilte av gårde umiddelbart, forteller Alstad som har vært ivrig friluftsmenneske siden hun var barn. Hun er vant til å observere dyr, og kan skille mellom poteavtrykkene til en rev og en hund.

Fortvilet leting etter Bowie

Ingen rev

- Disse poteavtrykkene var langt større, og det var et større dyr enn en rev. Jeg så et hode med hengende ører, men kunne ikke se fargen på hunden fordi det var for mørkt, sier Marte som også i natt skal ligge ute med sine to Boarder collier. Jaktfelle er tenkt plassert i nærheten.

Hundeeieren Jan Petter Thuve er rørt over engasjementet fra folk, og kommer ikke til å gi opp letingen etter hunden sin. Og han er sikker på at det var Bowie Alstad fikk øye på i dag tidlig.

Hunden Bowie har vært savnet i over ei uke

Lokke med matlukt

- Jeg kjørte rundt til klokka ett i natt, og hvis han ikke blir funnet innen tirsdag kommer jeg til å ligge ute en natt. Tanken er å grille kjøtt og lage litt lukt fra et bål for å se om det kan pirre nysgjerrigheten hans. Problemet er at det er bålforbud, men jeg kommer til å søke Brannvesenet om dispensasjon. Flammen fra et bål kan også ha en tiltrekningskraft, Bowie har ligget mye ved bålet og er vant til dette, sier Thuve som tror han kan ha tilhold i et revehi eller annet skjulested hvor han finner varme.

Leter fortsatt

Beate Gamst Berg og Berit Rosten var på tur med hunder ved Vådan i dag. De har vært ute og lett flere ganger, og tror fortsatt det er mulig å finne ham.

- Det er jo gjort observasjoner, så jeg er helt sikker på at han blir funnet. Jeg er veldig optimistisk fordi det virker som om han har funnet seg et leie og er i god driv, sier Gamst Berg og får støtte av Rosten som også tror det bør være mulig finne hunden i live.

Vær varsom

Siv Jorunn Nakken var ute og gikk manngard i går, og fortsetter letingen i dag.

- Mange øyne er leteaksjonens viktigste verktøy, at alle med lokalkunnskap sjekker mulige skjul, løer, buer, hi, garasjer og lignende. Det er opplagt at han har tilholdssted en plass, sier Nakken på tur innover Rønningen med rypevinger og varmrøkt reinsdyrkjøtt hengende på sekken. Tanken er å lokke Bowie til seg med mat, men hun understreker viktigheten av at folk må nærme seg varsomt dersom de skulle støte på ham.

Observert Bowie? Ring Jan Petter Thuve på 950 22 802

Intens leting fortsatt: Beate Gamst Berg (t.v), Jan Petter Thuve og Berit Rosten tror det er håp om å finne Bowie i live. Foto: Annemona Grann