Steinkjer akuttmottak er i ferd med å tømmes for asylsøkere, skriver Trønderavisa.

- 39 asylsøkere ble sendt med toget fra Steinkjer mandag morgen, og dermed er det kun 25 igjen på mottaket. Jeg regner med at disse også blir sendt videre i løpet av de nærmeste dagene, sier daglig leder Trond Garberg til avisa.

Mottaket har ikke fått fornyet sin kontrakt med UDI, og ifølge Garberg er asylsøkerne blitt sendt videre til et transittmottak på Lysaker. 147 asylsøkere var på det meste bosatt ved Steinkjersannan Hotell.

Samfunnsstraff i narkosak

En mann i 20-årene fra Verdal er dømt til 57 timers samfunnsstraff i en narkosak, skriver Innherred.

Høsten 2014 ble mannen pågrepet med over 18 gram amfetamin og et halvt gram marihuana. Han skal i tillegg ha truet en politibetjent i forbindelse med en pågripelse før jul 2015. Han truet med å skalle politimannen, og sa han skulle finnen ham på fritida og «ta ham».

Mannen hevdet amfetaminen var til eget bruk, noe retten fant tvilsomt.

Ettersom mannen har vært rusfri i over et år, og nettopp har avsluttet et fengselsopphold, mente retten et nytt fengselsopphold ville bli en merbelastning. Derfor fikk han 57 timers samfunsstraff i stede.

Hytteinnbrudd i Meldal

Lørdag oppdaget en eier av en fritidsbolig i Resdalen i Meldal at tyver hadde brutt seg inn i hytta hans, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Tyvene hadde knust et vindu for å komme seg inn, og hadde deretter forsynt seg med eiendeler fra hytta på den gamle setra ved Resdalsveien.

Forholdet er anmeldt og politiet har vært på åstedsundersøkelse. Det er ikke kjent når innbruddet fant sted.

Fly blendet av laser i Namsos

Tirsdag kveld i 18.30-tiden ble piloter distrahert av en laserpeker under innflyging til Namsos Lufthavn, skriver Namdalsavisa.

- Det er en alvorlig sak at det blir lyst mot sivil luftfart. Bruk av slike lys er ulovlig, sier operasjonsleder Dag Hjulstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NA.

Politiet har en mistanke om at laserpekeren ble brukt i forbindelse med militærøvelsen «Cold Response», men det er foreløpig ikke bekreftet.

Stenger Kjerkgata på Røros

Og så litt Røros-nytt. Arbeidets Rett melder at Kjerkgata på Røros vil stenges for folk tre dager denne uka. Årsaken er at man ønsker å legge til rette for filmproduksjon av en pilot til en verdensarvutstilling som Klima- og Miljødepartementet står bak.

Verdensarvkoordinator Erlend Gjelsvik sier til avisa at piloten lages for verdensarvstedet Røros bergstad og Circumferensen. Det skal resultere i en 90 sekunders produksjon, som skal vise departementet hvordan film kan brukes i verdensarvutstillinga.

Det er Fabelaktiv som står bak produksjonen, og de har engajsert Arne Rostad til å gjøre jobben. Kjerkgata vil være stengt fra tirsdag 1. til torsdag 3. mars.

Stenger etter besøk fra Mattilsynet

I samme gate på Røros stenger Vertshuset på Røros for oppussing i fire dager, skriver Nea Radio.

17. februar hadde Vertshuset besøk av Mattilsynet. Det var ingen anmerkninger etter besøket, men på grunn av slitne lokaler fikk heller ikke kaffeen full pott.

- Det var ikke maten det var noe feil med, men slitt golvbelegg og tapet, sier direktør ved Røros Hotell, Mikael Forselius til Nea Radio.

Forselius er også sjef for Kaffestuggu og Røros Hotell som begge fikk det største smilefjeset etter besøket.

Forselius stenger Vertshuset for oppgradering på eget initativ. Han sier han planlegger å bruke 300.000 kroner på arbeidet.

16 000 overnattingsdøgn i Rissa

I Rissa har det vært behov for hele 16.000 overnattingsdøgn den siste måneden, skriver Fosna-Folket. Det tilsvarer en økning i befolkningen i Rissa med 10 prosent, sier innkvarteringssjef Gerda Husby.

- Vi har leid inn to flotell som ligger på lekter ved verftet. Der er det plass til 200 personer. I tillegg har vi satt opp 25 midlertidige brakker på verftsområdet. Jeg tror jeg driver det største «hotellet» i Norge, sier hun.

Den siste måneden har det vørt opp imot 640 utenlandske arbeidere på verftet. Boligriggen på Fosen Yard huser bare 280 arbeidere, og verftet har i tillegg hatt kontrakt med 35 ulike utleiere i kommunen.

Flytt på landet - spar millioner

Eiendomsmeglere Trønderbladet har snakket med mener folk kan spare millioner av kroner på å bosette seg mer landlig.

- En tenkt bolig som ville kostet 3 millioner kroner i nedre Melhus, ville til sammenligning blitt solgt for bare 800.000 i Haltdalen, sier Vidar Rognes, avdelingsleder i Eiendomsmegler1 på Melhus.

Rognes mener prisene holdes forholdsvis høye så lenge det er pendleravstand til Trondheim. En bolig som ville ha kostet 2,5 millioner kroner på Lundamo, ville ha kostet 2,2 på Støren, 2 millioner på Korsvegen, og mellom 1 og 1,2 på Singsås og i Soknedal, anslår megleren.

Filmer moskuser med drone

For første gang har noen søkt om å bruke dorne for å filme inn i nasjonalparken på Dovrefjell, skriver opp.no.

Det er den finske statlige tv-kanalen YLE som vil filme moskus i vinteromgivelser på Drovrefjell. Selskapet ville både filme med drone og bruke snøscooter, det siste fikk de avslag på. Skal de inn i terrenget må de enten bruke ski eller hundespann.

Filming med drone er ikke nevnt i lovverket for nasjonalparken. Arbeidsutvalget for Dovrefjell nasjonalparkstyre som har behandlet søknaden har derfor gjort en prinsippiel vurdering, skriver Opp.

Dersom filmingen fremkaller fryktreaksjoner hos moskusene eller villreinene, skal filmingen umiddelbart avbrytes.

Bandbil brukt i innbrudd

I denne spalten i går skrev vi om bandet Møblos som er blitt frastjålet bilen sin som sto parkert ved Trøndertun folkehøgskole. Nå er bilen funnet, melder Trønderbladet.

Bandet har fått beskjed om at bilen, VW Caravelle, står hos Falken i Trondheim. Den skal være kollisjonsskadd.

- Den kan ha blitt brukt under et innbruddsforsøk. Det er i alle fall en buss som ligner veldig på vår som er på et bilde fra et innbrudd, sier Vegard Strand i bandet til avisa.

Strand sier bandet kun hadde ansvarsforsikring på bussen, ikke kasko.