Fredag morgen kjører 19 kolonner med totalt 190 tunge kjøretøy av gårde fra Namsos, det melder NRK Trøndelag.

Det er militærøvelsen Cold Response som er i avslutingsfasen. Kjøretøyene drar fra Namsos på fylkesvei 17 til Overhalla og videre på fylkesvei 760 til Grong. Deretter går ferden på E6 mot Formofoss og videre på fylkesvei 74 til riksgrensen. Det blir mye tungtrafikk også på fylkesvei 17 sørover fra Namsos til Hammernesodden.

I hver kolonne vil det kjøre ti kjøretøy. De skal ha avreise med 15–30 minutters intervaller, for å slippe frem sivil trafikk.

Etter planen skal kjøretøyene være fremme før helgetrafikken starter, skriver Forsvaret i en pressemelding.

Parkeringsavgift i Stjørdal

Det har vært gratis å parkere i Stjørdal. Men nå blir det parkeringsavgift, det melder Stjørdalens Blad.

Rådmannen og hans stab jobber nå med et konkret forslag om å innføre parkeringsavgift i hele sentrum av Stjørdal. Etatssjef Tore Rømo bekrefter overfor Bladet at det kan bli innført p-avgift i kjelleren under Husbyjordet allerede i sommer.

- Vårt mål er å legge fram et forslag for politikerne i løpet av våren, sier Rømo som ser for seg at avgiftsparkering i Stjørdal blir innført i to trinn.

Først vil det komme parkeringsavgift i kommunens nybygde parkeringskjeller under Husbyjordet og kulturhuset Kimen, før det kommer avgift på gateplan.

Ønsker flyktningvenner

Flere nye flyktninger har bosatt seg i Oppdal. Disse trenger noe å fylle fritida si med, og Opdalingen melder at innvandrertjenesten i kommunen ønsker å få kontakt med personer som kan tenke seg å bruke litt av fritida si for å bidra til at bosatte flyktninger blir integrert i lokalmiljøet.

– Det er et stort behov for at folk melder seg som flyktningvenn for å hjelpe dem med lekser, ta dem med ut på aktiviteter og andre ting, sier miljøarbeider for flyktningtjenesten, Håkon Flaten Håker til lokalavisa.