Søndag formiddag ble det oppdaget at det var begått skadeverk på Rosenborg ungdomsskole i Trondheim. Både vinduer, vegger og flere av skolens utganger var nedtagget.

Rektor Mette Winsnes Råberg anmeldte saken til politiet, og politiets forebyggendegruppe har jobbet med saken siden mandag.

De har også undersøkt om to branner i Rosenborg-området natt til søndag kunne ha noe med taggingen å gjøre.

- Ni navn på blokka

To skutere og to sykler, som sto på en sykkelparkering i Dokkgata ikke langt unna Café Løkka, ble totalskadd i den ene brannen. Brannen ble meldt inn til politiet klokken 05.22 søndag morgen, og politiet mistenkte raskt at den var påsatt.

Ikke lenge etter brannen i Dokkgata fikk operasjonssentralen ved Trøndelag politidistrikt melding om brann i en søppelbøtte på Rosenborg park. En plastsøppeldunk var plassert oppi en fontene på stedet.

- Vi har nå rimelig god oversikt over når ting har skjedd og hvem som har vært involvert i skadeverket og brannene. Vi har ni navn på blokka. Det dreier seg om ungdom i aldersspennet pluss/minus 15 år, sier Jan Erik Haugdal, leder for forebyggendeteamet ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Overvåkningsbilder

Politiet har ikke funnet noen sammenheng mellom brannene og taggingen, noe det innledningsvis var mistanke om.

- I forbindelse med taggingen har vi så langt seks navn på blokka som er mistenkte. Minst én har erkjent det som har foregått, og ut ifra hva denne personen sier, skal to ha vært mer aktive enn de andre, sier Haugdal.

Han opplyser at politiet skal gjennomføre flere politiavhør i tagger-saken den kommende tiden.

I forbindelse med brannene undersøkte politiet overvåkningsbilder fra Rosenborg park. Dette førte til at en tenåring ble innkalt til avhør.

Haugdal opplyser at vedkommende har tilstått å stå bak begge brannene. I tillegg er ytterligere to personer mistenkt for det samme.

- Totalt har vi tre navn på blokka, sier Haugdal.

- Har dere fått noe motiv for hvorfor dette skjedde?

- Nei, det har ikke kommet, og vi sliter med å finne en fornuftig forklaring på dette. Det står igjen en del avhør i saken, hvor blant annet foreldre skal være med, sier Haugdal og legger til:

- Siden de involverte i disse sakene er ungdom både over og under 15 år (som er den kriminelle lavalder journ.anm.) er det litt tidlig å si hvilke reaksjoner ungdommene eventuelt kan få. Videre etterforskning vil klargjøre reaksjonsform og om det er mulighet for å sanksjonere, sier Haugdahl, og legger til at det også er uklart om det vil komme erstatningskrav fra de fornærmede i sakene.

Politiet dro til Rosenborg skole søndag etter melding om omfattende skadeverk. Nå er seks ungdommer mistenkt for å stå bak tagging, opplyser politiet. Foto: RUNE PETTER NESS, Adresseavisen
I tillegg til brannen på Solsiden ble også en søppelbøtte påtent i en fontene på Rosenborg park søndag morgen. Foto: Joakim Slettebak Wangen, Adresseavisen