Det var på formiddagen 24. oktober i år at 25-åringen passerte over grensa ved Drevsjø i Hedmark med en Volkswagen LT varebil.

Cirka to timer senere aksjonerte to tollpatruljer fra Trondheim og fikk stoppet bilen i Midtre Gauldal. Bakgrunnen var et tips fra svenske tollmyndigheter om at bilen hadde passert riksgrensa med falske norske skilter.

- Varerommet på bilen var fylt

I bilen fant tollerne 4284 liter øl og 682 liter brennevin. Til sammen utgjorde dette en avgiftsunndragelse på nær 550 000 kroner.

- Hele varerommet på bilen var fylt, sa Rune Wulvik, tolloverinspektør ved grensekontrollen i Tollregion Midt-Norge, til Adresseavisen etter at bilen var stoppet.

Full: Varerommet på varebilen var stuet full. Bakgrunnen for at Tollvesenet slo til, var et tips fra svenske tollmyndigheter om at bilen hadde passert riksgrensa med falske norske skilter.

Torsdag møtte smugleren i Sør-Trøndelag tingrett siktet for grov tollovertredelse, brudd for innreiseforbud og dokumentfalsk. Det siste som følge av de falske skiltene på bilen. Han avga en uforbeholden tilståelse under tilståelsessaken.

Vedtok fengselsstraffen

I retten kom det frem at polakken også tidligere var tatt for smugling og kjøring med falske norske skilter - i januar 2016. Det endte med et forelegg og vedtak om innreiseforbud. Dette forbudet ble brutt da han kom kjørende fullastet med alkohol noen måneder senere, og er også forholdet som veier tyngst ved straffutmålingen, ifølge dommen fra tingretten.

Polakken dømmes til fengsel i ett år og to måneder. I tillegg inndras mannens varebil og den innsmuglede alkoholen.

25-åringen vedtok dommen på stedet.