Sykler i alle prisklasser går under hammeren når Falck holder sykkelauksjon. Roar Follestad fra Antikvitetshuset Tordenskjold er fast auksjonarius, mens nestleder i Falck Trondheim, Ronny Rasmussen, holder orden på syklene.

Selger også elsykler

- Du kan få en super sykkel for en billig penge, elsykler også. Det er en liten risiko med å kjøpe elsykkel, men er du litt hendt kan du gjøre et kupp. Batteri og andre deler kan kjøpes brukt på nett, så det behøver ikke bli så dyrt. I dag hadde vi en elsykkel som normalt koster 15 - 20 000, som ble solgt for 2800 kroner, forteller Rasmussen.

Mange hadde møtt opp for å gjøre et sykkelkupp da Falck hadde auksjon torsdag kveld. Foto: Pål Solberg

Dagens kupp

Mest fornøyd var kanskje han som fikk tilslag på en downhillsykkel for mellom 5 - 6000, med en verdi mellom 25 - 30 000 kroner.

- I dag ble det solgt nesten 70 sykler. Vi hadde tilsvarende auksjon tirsdag, og skal ha en ny 23. mai. Den siste før august kommer under martnan, de pleier å være populære, sier Rasmussen.

Tyvlåner sykler

Så kan man jo spørre seg hvor alle disse førerløse syklene kommer fra?

- Vi henter dem i borettslag rundt omkring. Studenter har en tendens til å kjøpe billige sykler som de setter igjen når de reiser fra byen, og vi får de samme syklene inn flere ganger. Ellers ligger det sykler i hager, noen har kanskje tyvlånt en og slengt den fra seg, og flere havner også hos politiet.

Hos Falck går både terrengsykler, bysykler, racersykler og elsykler under hammeren, til svært gunstige priser. Foto: Pål Solberg

Oppbevaringsplikt

Falck må undersøke om syklene er savnet, og forsøke å finne eieren. Det er en oppbevaringsplikt på tre måneder, før syklene kan auksjoneres bort.

- Vi har sykler for alle behov, for både barn og voksne. Barnesyklene er så godt som ubrukte, forteller Rasmussen.

- Hold ut hele auksjonen

Beste tips for å kapre en bra sykkel?

Møt opp, be om regn underveis og hold ut.

- Mot slutten av auksjonen kan det dukke opp fine overraskelser, sier Rasmussen

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Her er en av de mest spesielle syklene som ble auksjonert bort. Roar Follestad var auksjonarius. Foto: Pål E. Solberg