Lørdag morgen ble mange overrasket da de våknet til realt snøføre en rekke steder i Trøndelag. I Oppdalsområdet var det fem centimeter nysnø på bakken, noe som førte til at mange bilister fikk problemer på veiene.

Lørdag kveld ble fylkesvei 30 mellom Røros og Os saltet. I tillegg ble en entreprenør sendt ut til for å sjekke forholdene på E6 fra kommunegrensen mellom Rennebu og Oppdal og til Fagerhaug i Oppdal.

- Det er spesielt i Oppdalsområdet at det har blitt skrapet og saltet i natt. Søndag morgen ser jeg av bildene på våre kamera at det er bare og isfrie veier igjen her, sier trafikkoperatør Magnus Storrø ved Vegtrafikkskentralen.

På E6 ved Hjerkinn er det søndag morgen fire minusgrader. Ned mot Dombås er det også minusgrader. I lavereliggende strøk er temperaturene høyere enn lørdag.

- De som skal over Dovrefjell bør uansett ikke kjøre med sommerdekk nå. Det fryser fort på i skyggepartier og i våte områder. Vi oppfordrer fortsatt alle som skal ut å kjøre om å gjøre seg kjent med forholdene på veiene de tenker å bruke, sier Storrø.

175.no finner du både veikamera og værmeldinger for hele landet.

Her kan du se webkamera fra andre steder i Trøndelag.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Slik så det ut på E6 i Oppdal søndag morgen. Foto: Statens vegvesens webkamera