Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.

Skottlands ja-general Alex Salmond trekker seg

Edinburgh (NTB-Reuters): Førsteminister og ja-general Alex Salmond trekker seg etter nederlaget i folkeavstemningen i Skottland.

En person omkom i frontkollisjon med vogntog

Tvedestrand (NTB): En person omkom i en kollisjon mellom en bil og et vogntog på E18 i Songe i Tvedestrand kommune fredag ettermiddag.

Nicolas Sarkozy gjør comeback i fransk politikk

Paris (NTB-Reuters): Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy sier at han vil vende tilbake til fransk politikk og igjen bli leder for det konservative partiet UMP.

Internasjonal offensiv i gang i Irak

Bagdad (NTB-Reuters-AFP): Franske fly har gjennomført de første angrepene mot IS-opprørere i Irak. Dermed er den internasjonale operasjonen for alvor i gang.

Minst 250 må gå i Fredriksen-eide North Atlantic Drilling

Stavanger (NTB): Minst 250 ansatte i John Fredriksens North Atlantic Drilling må slutte i jobbene sine, ifølge fagforeningen SAFE.

Nerdrum må forberede seg på fengsel

Oslo (NTB-Peter Tálos/Ole Henrik Tveten): Høyesterett har avvist å behandle anken i straffesaken der kunstner Odd Nerdrum (70) ba om å få slippe soning i fengsel etter at han ble dømt for skattesvik.

Obama gratulerer Skottland

Washington (NTB-Reuters): USAs president Barack Obama gratulerer skottene med en vel gjennomført folkeavstemning.

Kjempeinteresse for Alibaba før børsnotering

New York (NTB-Reuters): Hundretusener av aksjekjøpere vil sikre seg en bit av den kinesiske netthandelsgiganten Alibaba, som fredag skal børsnoteres i New York.

Russisk oligark sluppet fri fra husarrest

Moskva (NTB-AFP-Reuters): Den russiske forretningsmannen Vladimir Jevtusjenkov er sluppet fri etter at han tidligere i uka ble satt i husarrest.

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus