Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.

To skadd i ulykke i Suldal

Suldal (NTB): To personer ble skadd i en trafikkulykke på riksvei 13 i Suldal i Rogaland torsdag kveld.

Hagel: – IS hinsides alt vi har sett

Washington (NTB-AFP): USAs forsvarsminister Chuck Hagel advarte torsdag om at Den islamske staten (IS) er noe mer enn en tradisjonell «terrorgruppe».

Forskere mener varmen synker i havdypet

Washington (NTB-AFP): De store havdypene i Atlanterhavet og Sørishavet har «fanget» størstedelen av den globale oppvarmingen de siste 15 årene, ifølge en ny forskningsrapport.

Masterchef-kjendis skryter av maten i Trondheim

- Sjøkrepsen var fantastisk, sier Matt Preston etter besøk på trondheimsrestaurant.

Lager værvarsel for barnehjertet

Ny ultralydteknologi som enkelt viser hvordan blodet strømmer gjennom hjertet hos foster, nyfødte og barn, kan redde liv.

Halvert bjørnejakt

Mens landets rovviltnemnder gikk inn for at det kunne felles 18 bjørner under lisensjakten blir det anledning til å felle bare ni bjørner under årets jakt.

Kraftig økning i antall båttyverier i år

Oslo (NTB): Det ble registrert rundt 700 tyverier av båter, båtutstyr og motorer i første halvår. Samlet har erstatningene økt med en halv gang siden samme periode i fjor, ifølge Finans Norge.

Streikemøter for lærerne også torsdag kveld

Kristiansand (NTB): Også torsdag samlet lærere seg flere steder for å markere seg i forbindelse med streiken. Nærmere 1.000 lærere og sympatisører deltok i en markering på torvet i Kristiansand.

Bil i grøfta i Steinkjer

Føreren blir tilsett av ambulanse på stedet, og er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Nasjonalgarden trekkes tilbake fra Ferguson

St. Louis (NTB-AFP): Nasjonalgarden fikk torsdag ordre om å trekke seg ut av St. Louis-forstaden Ferguson av Missouris guvernør Jay Nixon.

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus