Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.

Påskelykke for 26 superlottomillionærer

Hamar (NTB): Påskeaften var det superlottotrekning med 57 millioner kroner i potten. 26 vinnere kan avslutte ferien med 2,2 millioner ekstra på kontoen.

Ukrainas patriark kaller Russland for «fienden»

Kiev (NTB-AFP): Ukrainas mektige ortodokse patriark Filaret kaller Russland «fienden» og sier Russlands angrep på Ukraina kommer til å mislykkes.

Kraftig vind skaper problemer i Finnmark

Mens påsketuristene i sør kappes om å dele de mest idylliske påskebildene, må flere finnmarkinger surre fast og sikre eiendelene sine mot vær og vind.

Titalls journalister fortsatt fanget i Syria

Paris (NTB-Reuters-AFP): Lørdag slapp fire franske journalister endelig fri etter å ha vært gisler i Syria siden i fjor sommer. Mange andre journalister er fortsatt fanget i det borgerkrigsherjede landet.

31 nye Lotto-millionærer i Norge

Og alle får over to millioner hver.

Ny jihadistgruppe står bak bombeangrep i Kairo

Kairo (NTB-AFP-Reuters): En tidligere nærmest ukjent militant gruppe opplyser at de står bak et bombeangrep mot egyptiske sikkerhetsstyrker i Kairo lørdag.

Omkomne hentet ut fra forlist ferge ved Sør-Korea

Seoul (NTB-Reuters-AFP): Dykkere hentet lørdag ut tre omkomne fra passasjerfergen Sewol, som sank utenfor Sør-Korea onsdag. Ifølge myndighetene kan det ta to måneder å heve fergen.

To til avhør etter at kvinne ble dyttet inn i bil

Trondheim (NTB): En kvinne ble sendt til St. Olavs hospital etter å ha blitt kastet inn i en bil og bortført i Trondheim lørdag. To menn er tatt inn til avhør i saken.

Ebola skal ha tatt livet av 61 personer i Guinea

Conakry (NTB-AFP): Tester i laboratorium viser at ebolaviruset har krevd 61 liv i Guinea siden januar, opplyser myndighetene.

Over 100 personer drept under kvegtyveri i Sør-Sudan

Juba (NTB-AFP): Over 100 personer har blitt drept i kamper etter et kvegtyveri i Sør-Sudan. Flerparten av de drepte var angriperne.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

31 nye Lotto-millionærer

Og alle får over to millioner hver.

Sjokktap for Chelsea

Og det var ikke hvem som helst som hjalp Liverpool i jakten på seriegullet.