Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.

Politiet holder pressekonferanse i Oslo

Her er siste nytt om terrortrusselen.

Følg pressekonferansen i Trondheim her

Politimester Harald Moholt vil svare på spørsmål utenfor Sentrum politistasjon.

Irak har fått ny president

Bagdad (NTB-AFP-Reuters): Iraks nasjonalforsamling har valgt den kurdiske veteranen Fouad Masoum til å overta som president etter Jalal Talabani.

– FN-styrke leter etter savnet fly i Mali

Ouagadougou (NTB-AFP-Reuters): Et passasjerfly med 116 mennesker om bord forsvant fra radaren like før klokken 4 torsdag morgen. FN-soldater i Mali skal være sendt ut for å lete etter et mulig flyvrak.

EU fortsetter sanksjonsarbeidet

Brussel (NTB-Reuters-AFP): EU-landene diskuterer omfattende tiltak rettet mot russisk økonomi og bankvesen.

- Alle politifolk i fylket er bevæpnet

Sør-Trøndelag politidistrikt har økt terrorberedskapen.

Finske hjelpearbeidere drept i Afghanistan

Kabul (NTB-AFP-DPA): De to kvinnelige bistandsarbeiderne som ble drept av væpnede menn i Herat vest i Afghanistan, var finske statsborgere.

Øker ikke beredskapen i Sverige

Stockholm (NTB): Det svenske sikkerhetspolitiet følger situasjonen i Norge tett, men har ikke valgt å høyne beredskapen.

- Vi skal ha en dialog med politiet

Arrangørene av Olsokdagene på Stiklestad har foreløpig ikke fått beskjed om at de må ta grep i forbindelse med terrortrusselen.

– For tidlig med sikkerhetsanbefalinger til bedriftene

Oslo (NTB): Næringslivets sikkerhetsråd mener det er for tidlig å gi konkrete anbefalinger til norske bedrifter etter truslene mot Norge.

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus