Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.

Norge sender soldater til Irak og Afghanistan

Oslo (NTB): Norge skal sende 195 soldater til operasjoner i Irak og Afghanistan, bekrefter statsminister Erna Solberg (H) torsdag.

Spent i Jerusalem etter stenging av helligdom

Jerusalem (NTB-AFP-Reuters): Den muslimske helligdommen al-Aqsa-moskeen i det annekterte Øst-Jerusalem ble stengt for første gang på 14 år etter voldsomme sammenstøt torsdag.

Norge sender soldater til Irak og Afghanistan

Norge skal sende 195 soldater til operasjoner i Irak og Afghanistan, bekrefter statsminister Erna Solberg (H) torsdag.

Sp støtter ikke norsk militær innsats i Irak

Oslo (NTB): Senterpartiet støtter ikke at Norge bidrar militært i Irak, sier partiets parlamentariske leder Liv Signe Navarsete.

Israel kaller hjem ambassadør fra Sverige

Tel Aviv (NTB-AFP): Israel tilbakekaller sin ambassadør i Stockholm som følge av at Sverige har anerkjent staten Palestina, melder Haaretz.

Norges ambassade i Tyrkia fikk «mistenkelig pakke»

Ankara (NTB-AFP): Den norske ambassaden i Ankara mottok en mistenkelig pakke torsdag, men innholdet er ikke farlig, ifølge utenriksdepartementet.

Asker-drapet: Obduksjon ga ikke entydig dødsårsak

Sandvika (NTB): Utover å underbygge at 30 år gamle Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept, gir ikke obduksjonsrapporten noe entydig svar på hva som forårsaket selve dødsfallet.

To døde, fem savnet etter flyulykke i Kansas

Wichita (NTB): Minst to mennesker omkom da et tomotors fly styrtet i en flyplassbygning kort tid etter avgang fra Wichita flyplass i den amerikanske delstaten Kansas torsdag.

Mann siktet etter at moren ble funnet død

Barkåker (NTB): Sønnen (46) til en kvinne (73) som ble funnet død i Barkåker i Vestfold torsdag, er siktet for ikke å ha hjulpet en hjelpeløs person, opplyser politiet.

Ektemannen siktet for drapet på kvinne på Hamar

Politiet mener det var ektemannen som drepte en 27 år gammel kvinne på Hamar tirsdag. Mannen ble pågrepet torsdag ettermiddag.

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus