Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.
Dette leses nå:

Politimann skutt med hagle på Vinstra

Lillehammer/Oslo (NTB-Per-Helge Berg): En politimann ble onsdag kveld skutt i forbindelse med en pågripelse på Vinstra. Gjerningsmannen er fremdeles på frifot.

Brann ved Bryggen i Bergen slukket

Bergen (NTB): Brannen i en bygning i nærheten av Bryggen i Bergen ble slukket like før midnatt.

Opprør mot Helge Lunds lønnspakke

London (NTB): Helge Lunds lønn i britiske BG Group kan bli kuttet på nytt. Flere av selskapets aksjonærer truer med å stemme ned lønnspakken.

Person skal være stukket med kniv på Ørlandet

Vedkommende skal ikke være alvorlig skadd.

Tiltalt i Acta-saken ba om fengsel i frykt for press

Stavanger (NTB): En av de tiltalte i Acta-saken ba selv om å bli varetektsfengslet for å unngå «press» og «påvirkning» fra medtiltalte. Han ble pågrepet mandag og har sittet i varetekt siden.

Politimann skutt med hagle på Vinstra

En polititjenestemann ble onsdag kveld skutt i forbindelse med en pågripelse på Vinstra. Beredskapstroppen er på vei til området.

- Det går bra med oss

Bashir Nadir fra Trondheim kom uskadd fra bussulykken.

Uaktuelt med flyforbudssone over Syria

Izmir (NTB-Reuters): Det er ikke aktuelt for NATO å innføre en flyforbudssone nord i Syria, ifølge en av alliansens militære ledere. Tyrkia har tatt til orde for å innføre en slik sone.

Bil i grøfta på Trones

Sjåføren mistet kontrollen på bilen og havnet i grøfta i Verdal.

Golfstatene enige om oljeproduksjonen

Wien (NTB-Reuters): De oljeproduserende golfstatene har blitt enige om politikken rundt oljeproduksjonen, sier Saudi-Arabias oljeminister. Produksjonskutt ligger ikke i kortene.

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus