Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.
Leses nå:

Hvem fyller 248 år i dag?

Jubilanten er landets eldste.

To døde i elgpåkjørsel i Hedmark

Elverum/Oslo (NTB-Peter Tálos): To personer mistet livet og to andre ble fløyet til sykehus etter at en personbil kjørte på en elg, og deretter utfor veien på riksvei 25 ved Hernes i Elverum kommune i Hedmark natt til fredag.

Aleneforeldre frykter flyttenekt

Oslo (NTB): Barneminister Solveig Hornes forslag om å stramme inn på foreldres mulighet til å flytte med barn etter samlivsbrudd, er et brudd på grunnleggende rettigheter, mener Aleneforeldreforeningen.

Fire omkom i eksplosjon på fabrikk i Sør-Korea

Seoul (NTB-AFP): Fire arbeidere døde, og to andre er savnet etter at en lagringstank med avfallsvann eksploderte på en fabrikk i byen Ulsan øst i Sør-Korea.

Lite håp om å finne overlevende etter filippinsk ferjeulykke

Ormoc (NTB-AFP): Dykkere har på grunn av røff sjø måttet avbryte søket etter titalls mennesker som fortsatt ikke er gjort rede for etter ferjeulykken på Filippinene. 38 mennesker er funnet døde.

Tidenes beste halvår for norsk sjømateksport

Oslo (NTB): Norge eksporterte sjømat til en verdi av 34 milliarder kroner første halvår i år. Det er rekord og 5 prosent mer enn i samme periode i fjor.

Politiet ber om lovendring

Frp-statsrådenes prestisjeprosjekt er én politihund som skal finne narkotika skjult blant to millioner brev i et område på størrelse med seks fotballbaner.

Ny kaffebar og brenneri åpner på Nedre Elvehavn

Jacobsen & Svart flytter kaffebrenneriet til Adressabygget.

Minst 14 omkom i togulykke i Pakistan

Wazirabad (NTB-AFP): Minst 14 mennesker omkom da et tog med soldater og deres familier falt ut i en kanal etter en brokollaps i Pakistan torsdag.

Kraftig jordskjelv i Kina – minst tre døde

Beijing (NTB-AFP-Reuters): Minst tre personer er omkommet etter at et jordskjelv med 6,4 i styrke rammet regionen Xinjiang vest i Kina fredag.

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus