Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.
Leses nå:

– Gravid svensk 15-åring vil hjem fra Syria

Stockholm (NTB-TT): En 15 år gammel gravid svensk jente ønsker å komme seg ut av et IS-kontrollert område i Syria, ifølge foreldrene hennes. Jenta reiste til Syria sammen med kjæresten sin, som ville delta i krigen i landet.

Vekter skutt på jobb i Oslo

Oslo (NTB): En vekter ble natt til onsdag skutt på Blindern i Oslo, men slapp unna uten alvorlige skader.

Flere til legevakt etter brann i Bergen

Bergen (NTB): Flere beboere ble sendt til legevakten for sjekk etter at det natt til onsdag begynte å brenne i en boligblokk i Bergen.

Oslo-politiet registrerer flere hatkrimsaker

Oslo (NTB): Til nå i år har politiet i Oslo registrert like mange hatkrimsaker som i hele fjor. Politiet erkjenner at dette er en type saker man ikke har tatt alvorlig nok før.

El Niño blir sterkere

Sydney (NTB-Reuters): Værfenomenet El Niño har utviklet seg i Stillehavet og blir gradvis kraftigere, ifølge australske meteorologer.

Mann skutt i Hedmark

Magnor (NTB): En 37 år gammel mann ble sent tirsdag kveld skadd da han ble skutt på Magnor i Hedmark. Politiet leter etter to eller flere væpnede gjerningsmenn som beskrives som ustabile.

Riksadvokaten i Tyskland får sparken

Berlin (NTB-DPA-AFP): Tysklands riksadvokat Harald Range har fått sparken etter at han startet forræderietterforskning av to journalister som publiserte utdrag fra hemmelige dokumenter.

Arenagulvet i Colosseum skal gjenoppbygges

Roma (NTB-AFP): Arenagulvet i Colosseum skal gjenoppbygges. Den italienske regjeringen har satt av 18 millioner euro til prosjektet, opplyser den italienske kulturministeren Dario Franceschini.

Valgkort til kirkevalget sendt til ikke-medlemmer

Oslo (NTB): I forkant av kirkevalget i Norge har Den norske kirke sendt ut valgkort til et hittil uvisst antall mennesker som ikke er medlemmer.

Tyrkisk påtalemyndighet vil fengsle journalister for «terrorpropaganda»

Istanbul (NTB-AFP): Tyrkisk påtalemyndighet krever fengsel i opptil sju og et halvt år for 18 journalister. Årsaken er at de offentliggjorde bilder fra en gisselsituasjon i Istanbul.

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus