Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.
Leses nå:

Livstid for israeler som brente palestinsk tenåring

Jerusalem (NTB-AFP): Hovedmannen bak drapet på en palestinsk tenåring som ble brent levende i 2014, er i Israel dømt til livsvarig fengsel.

Her kan det bli kø natt til onsdag

Okstadbakken skal få ny asfalt.

Tysk Pegida-leder fikk 90.000 i bot

Dresden (DPA-NTB): Den tyske Pegida-grunnleggeren Lutz Bachmann må betale nærmere 90.000 kroner i bot for å ha manet til hat mot flyktninger.

Miljødirektoratet vil begrense rypejakten

Oslo (NTB): Det er stadig færre ryper i Norge, og bestanden er fallende. Nå vil Miljødirektoratet innskrenke jaktsesongen for rype på vinteren.

- Foreldre som har barn på skolen ønsker å vite om det er trygt

Forebyggende-gruppa i trondheimspolitiet mener det er trygt å gå på skolen hvor en elev ble banket til blods i garderoben.

Korrupsjonsetterforskning mot Telia avsluttes

Stockholm (NTB-TT): Svensk påtalemyndighet har avsluttet etterforskningen av mulig korrupsjon begått av Telia i Aserbajdsjan.

Bil har kjørt i bergveggen ved E6 i Steinkjer

Veien er stengt, og en luftambulanse har landet, melder politiet.

Statnett innkaller til møte etter dødsulykker

Oslo (NTB): Etter to dødsulykker på Statnetts anlegg på kort tid vil selskapet til bunns i hvordan dette kunne skje. – Dette er ikke en akseptabel situasjon, sier Statnett.

Nedturen fortsetter på Oslo Børs

Oslo (NTB): Etter en svak ukeåpning på Oslo Børs fortsatte hovedindeksen nedover tirsdag. Da børsen stengte, var fasiten et fall på 1,5 prosent, og hovedindeksen endte på 592,6 poeng.

Sykehus angrepet i regimekontrollert del av Aleppo

Aleppo (NTB-AFP-DPA): Minst 19 mennesker er drept i et angrep fra opprørere mot regimekontrollerte deler av Aleppo, ifølge SOHR. Statlige medier melder at et sykehuset ble truffet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus