Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.
Leses nå:

Nordmenn kaster mest elektronisk avfall i verden

Paris (NTB-AFP): I fjor endte over 41 millioner tonn med elektrisk og elektronisk avfall på verdens søppeldynger. Du og jeg var dem som kastet mest.

Tre løslatt etter antiterroraksjon i Australia

Melbourne (NTB– TT): Tre av de fem tenåringene som ble pågrepet i en antiterroraksjon i Melbourne i Australia lørdag, er løslatt.

Sør-Afrikas president ber innvandrere bli i landet

Johannesburg (NTB-AFP): Sør-Afrikas presidents Jacob Zuma prøver å berolige innvandrere i landet etter at flere tusen har flyktet som følge av vold.

Nytt krav om obduksjon av alle trafikkofre

Oslo (NTB): Nesten to år etter at Statens vegvesen, Havarikommisjonen og andre organisasjoner etterlyste obduksjon av alle omkomne i trafikken, ber nå Motorførernes Avholdsforbund om fortgang i prosessen.

Politiet får bruke private helikoptre

Oslo (NTB): Politiet på Vestlandet og i Nord-Norge får bruke private helikoptre til å rykke ut på oppdrag. Det er klart etter at justisminister Anders Anundsen (Frp) nå inngår samarbeid med private aktører.

Jemens regjering avviser Irans fredsplan

Aden (NTB-Reuters): Jemens regjering avviser fredsplanen Iran har lagt fram for FN, opplyser en regjeringstalsmann.

Frankrike advarer Hellas mot å misligholde gjeld

Washington (NTB-Reuters): Frankrikes finansminister Michel Sapin sier det kun er Hellas som vil lide hvis landet ender opp med å misligholde gjeld.

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Seoul

Seoul (NTB-AFP): Flere tusen sørkoreanere tok til gatene i Seoul i protest mot myndighetens håndtering av ferjekatastrofen i fjor som kostet over 300 mennesker livet.

Hallingdølen kåret til fjorårets lokalavis

Trondheim (NTB): Hallingdølen ble lørdag kveld kåret til årets lokalavis 2014 under Landslaget for lokalavisers (LLA) landsmøte i Trondheim.

Svært jevnt foran valget i Storbritannia

London (NTB-Reuters): De konservative og Labour får 32 prosents oppslutning hver på en fersk måling tre uker før valget i Storbritannia.

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus