Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Nyheter

Her er «Øst-fronten»

Her er «Øst-fronten»

Ei gruppe spøkefulle studenter er i ferd med å gjenerobre «Øst-Trøndelag» og flytter ei grenserøys lenger inn i Sverige for hvert år. Her er vi ved fronten for denne gjenerobringen.
Leses nå:

Ukraina arresterte russiske journalister

Kiev (NTB-AFP): To russiske journalister som jobbet i Ukraina for TV-kanalen Life News er blitt arrestert og vil bli utvist, opplyser sikkerhetstjenesten.

Sjubarnsmor siktet for forræderi etter telefonsamtale

Inntil nylig delte Anatoly og kona Svetlana på ansvaret for de sju barn de har sammen. Men en telefonsamtale har gjort at kona nå sitter fengslet i Moskva, siktet for forræderi.

Mobilproblemer rammet politiet

Oslo (NTB): En feil på mobilnettet til Phonero gjorde at politiet var uten mobilnett i en periode fredag kveld.

Maja (8) og John (5) er Trøndelags første Ikea-designere

Hør dem forklare hvordan bamsen som skal selges i alle Ikea-varehus verden over ble til.

Fra neste år «er» snus skadelig

Helsedirektoratet endrer advarselen på snusboksene.

Varsler dårlig luftkvalitet i Bergen

Bergen (NTB): Det er varslet værforhold som kan gi unormalt dårlig luftkvalitet i Bergen fra lørdag til tirsdag. Kommunen vurderer å sette inn tiltak for å bedre luftkvaliteten.

Over 60 drept i bombeangrep mot moské i Pakistan

Shikarpur (NTB-AFP-Reuters): Minst 61 mennesker ble drept da en kraftig bombe eksploderte under fredagsbønnen i en sjiamuslimsk moské i Sindh-provinsen sør i Pakistan.

Orkla får ikke lenger kalle syltetøy for «hjemmelaget»

Mattilsynet har bestemt at Orkla ikke lenger kalle maten sin «hjemmelaget». Orkla anker vedtaket.

To biler mot en elg

To biler skal ha kollidert med en elg på E39 ved Sklia.

Hver fjerde gaupe kan felles

Oslo (NTB): I alt 87 gauper kan felles under kvotejakta i år. Det utgjør drøyt en firedel av bestanden i Norge.

Stoltenberg: - Et svart år for europeisk sikkerhet

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg la fredag fram sin første årsrapport. Han tegnet et dystert bilde av sikkerhetssituasjonen i Europa

Oslo Børs endte så vidt i minus

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i bølger fredag og endte til slutt på 596,19 poeng, ned 0,07 prosent.

Sterkere advarsler på snus

Oslo (NTB): Fra mai endres advarslene på snusbokser. Da skal det ikke lenger stå på boksene at snus «kan være» helseskadelig, men at snus «er helseskadelig og avhengighetsskapende».

Hellas: Vi vil ikke forhandle med troikaen

Aten (NTB-AFP-DPA): Tonen er ikke koselig mellom Hellas' nye regjering og EU etter første dag med samtaler om slette av statsgjeld.

Politiet bøtelegges for bruk av batong

Oslo (NTB): Spesialenheten for politisaker ilegger Oslo politidistrikt en bot på 80.000 kroner for å ha satt batonger i munnen på en mann under en anholdelse.

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Trønderske studenter ved landbrukshøgskolen på Ås flytter hvert år ei grenserøys ved Sandvika i Verdal østover inn i Sverige. De vil ta tilbake Jämtland og Herjedalen; «Øst-Trøndelag». Etter anvisning av studentene med Pål Tanem fra Inderøy i spissen, fant vi i går den omstridte studentrøysa i en bjørkelund ved Skalstuvatnet langs den gamle kongeveien.

- Øst-trønderan har levd oinner det svænske åket i ailt fer lang tid. Måten vi gjer det på e å fløtt greinnsa 96 meter østover fer kvert år. Når det gjeill tale 96 så e det eit hellig tal i trøndersk tradisjon og kultur, dæffer e det naturlig fer oss å fløtt greinnsa 96 meter, forteller formann i Trøndernes Fagforening ved Ås Pål Tanem fra Inderøy.

Studentene drev spøken vel langt for noen år siden da de flyttet ei original grenserøys og ble bøtelagt av svenske myndigheter.

- Det va ein litt uheldig episode der deinn ækte greinnsrøysa vart fløtta. Resultet tå det vart eit voildsom rabalder. Det hele eindt attikvart opp me ei kraftig bot.No fløtte vi ei sjøllaga røys, å deinn e minst like fin, mener Tanem.

Helt nøyaktig hvor røysa er, lovet vi studentene at vi ikke skulle bekjentgjøre. For de er hvert år utsatt for det de kaller «sabotasje» av svensker som river grenserøysa. Men det vi kan si er at det er en fin røys, malt i gult slik originalrøysene er. Og det er lagt mye arbeid i steinbæringen fra studentenes side.
Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus