En mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene er døde etter at de natt til lørdag ble funnet med tydelige, ytre skader på soverommet i sitt hjem i Haugesund sentrum.

Det var ekteparets 15 år gamle barn som varslet politiet om voldsepisoden klokken 03.05 natt til lørdag.

– Det er ikke grunn til å tro at utenforstående har noe med dødsfallene å gjøre. De to døde var påført tydelige og alvorlige stikkskader med en skarp gjenstand, sier politistasjonssjef Edgar Mannes til NTB.

Politiet har funnet en gjenstand som er forenelig med skadene, men ønsker ikke å gå inn på hva slags gjenstand det dreier seg om.

– Vi har foreløpig ingen mistenkte i saken, understreker Mannes.

Har avhørt barna

En av de døde ble erklært død på stedet, mens den andre ble forsøkt gjenopplivet og fraktet til sykehus, hvor også denne personen ble erklært død.

To barn av ekteparet var til stede i leiligheten da drapet fant sted. Disse er 15 og 19 år gamle.

– Vi har avhørt 19-åringen på vanlig måte, mens 15-åringen har gjennomgått et tilrettelagt avhør, opplyser Mannes lørdag formiddag.

Ekteparet er av utenlandsk opprinnelse og er ikke kjenninger av politiet. Politiet vil ikke ut med ytterligere personalia da de sliter med å komme i kontakt med pårørende.

Haugaland- og Sunnhordland politidistrikt har krimteknikere på stedet og vil få bistand av Kripos.

– Fryktelig tragisk

Ordfører i Haugesund, Petter Steen jr. (H), sier at han ikke ble varslet om dødsfallene av politiet og dermed ikke fikk med seg pressekonferansen klokken elleve lørdag formiddag.

– Dette er fryktelig tragisk. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke er kontaktet, men jeg vil kontakte politistasjonssjefen selv for å bli oppdatert, sier Steen jr. til NTB.

Han opplyser at kommunen har to personer fra kriseteamet i arbeid, og at vakthavende prest er varslet.

Politistasjonssjefen opplyser at kriseteamet til kommunen og Barnevernet tidlig ble koblet inn i saken for å ivareta barna og mener rutinene at varslingsrutinene er fulgt.