En 22 år gammel mann, bosatt i Trondheim, skal i slutten av november møte i Sør-Trøndelag tingrett. Han er tiltalt for å ha bidratt til å utvikle en såkalt «angrepskode» som skulle brukes av østeuropeiske kriminelle til å tappe kontoene til DNBs kunder for penger.

22-åringen har tilstått, ifølge hans forsvarer Tone Nilsen Skålevik. Hans aktivitet skal ha blitt avslørt før noen kunder ble rammet av angrepskoden.

Marit Elisabeth Giske, kommunikasjonsrådgiver hos DNB, forteller at banken samarbeider med politiet om å avverge og forebygge angrep.

- DNB har flere lag med beskyttelse for å hindre at uvedkomne skal komme seg inn på kontoen for å stjele penger, sier hun.

Ved mistenksom aktivitet kontakter DNB politiet, som kan bruke dokumentasjon fra bankens systemer til å oppklare eventuelle forbrytelser. 22-åringen fra Trondheim skal ha blitt avslørt som følge av et slikt samarbeid.

Dersom uhellet er ute, og en kunde rammes av hacking, eller en annen type innbrudd i kontoen, forteller Giske at kunden slipper å tape midlene som eventuelt blir borttatt. Hun oppfordrer imidlertid kunder om å sette seg inn i hvordan man kan unngå å bli rammet.

- Kundene våre er godt beskyttet av norsk lov og holdes økonomisk skadesløse hvis de blir uskyldig utsatt svindlet. Det er uansett aldri hyggelig å blir utsatt for svindel. Vi oppfordrer derfor kundene våre til å gjøre sitt for å unngå dette.