Tallet er noe høyere enn i uke 44, da det ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) kom 2365 asylsøkere. Uka før kom det 1 867 søkere.

I uke 45 var 899 av søkerne fra Afghanistan, mens 692 var fra Syria. Så fulgte søkere fra Irak (228) og Iran (166). 120 av søkerne oppgir å være statsløse, mens 347 kommer fra andre land.

Også uka før var afghanere i flertall.

Les også: Regjeringen vil kutte i trygd og pensjoner forflyktninger

Les også: Nær halvparten vil ikke ha mottak i nærområdet

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Nesten halvparten til Finnmark

Den siste uka har det kommet flere asylsøkere enn noen gang til Norge via grensestasjonen Storskog i Finnmark. Bare søndag kom det 126, og uka sett under ett var tallet 1113.

Ap-leder Jonas Gahr Støre besøker mandag Storskog.

«Formålet med besøket er å få informasjon fra lokale myndigheter, politi og utlendingsmyndigheter om den kraftige økningen i asylsøkere som krysser grensen», skriver Arbeiderpartiet i en pressemelding.

– Dette er en alvorlig og ekstraordinær situasjon, sa Støre fredag.

Les også: Regjeringen vil kutte i trygd og pensjoner forflyktninger

Les også: Nær halvparten vil ikke ha mottak i nærområdet

Utfordringer

Flere, blant dem tidligere Frp-formann Carl I. Hagen, har tatt til orde for å stenge den norske grensa mot Russland, men statsminister Erna Solberg (H) ser flere problemer med dette.

– Utfordringen med å stenge grensen er at det ikke løser noe problem. Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen sier at hvis noen ber om asyl, skal vi behandle sakene, uttaler Solberg til NTB.

– Det er en annen prosess som må til for at vi skal kunne si «du kan returneres, du kan ikke». Det må være en sorteringsmekanisme, legger hun til.