- Jeg har stor forståelse for at dette gjør dypt inntrykk på folk. Men vi må alltid huske at terroristenes mål er så skremme oss. Da er det vår jobb å ikke bli skremt. Vi må ikke la terroristene sette dagsordenen. Da vinner de, sa Solberg.

Det var en sterkt preget statsminister som lørdag formiddag møtte pressen for å snakke om terrorangrepene i Paris. Solberg la ikke skjul på at hun er personlig veldig berørt av at det nettopp er Paris som på nytt blir angrepet av terrorlister.

– Jeg har selv giftet meg i Paris. Det er en by mange nordmenn har et sterkt forhold til, sa en gråtkvalt Solberg lørdag ettermiddag.

Hun måtte ta en pause for å hente seg inn.

Følg utviklingen etter terrorangrepet i vårt livestudio

LES ALT OM PARIS-TERROREN

- Være sterke

Solberg fastslår at det er nå viktigere enn noen gang «å forsvare våre verdier – som kjennetegnes ved vårt demokratiske levesett og frihet».

- Det blir en jobb for hver og en av oss å ikke la terroristene vinne ved at vi endrer vårt levesett og måten vi lever dagliglivet vårt på, sa Solberg.

PST har hevet sitt beredskapsnivå, men foreløpig har ikke norske myndigheter funnet grunn til å stenge norske grenser, opplyser Solberg.

Bekymret

Statsministeren Erna Solberg maner nå alle til å holde hodet kaldt.

- Det er viktig å si at ekstreme, voldsradikale handlinger ikke er representative for alle utøvere av en religion, sa Solberg, som sier hun er bekymret for at det vil påvirke en allerede opphisset debatt.

- Dette er et angrep mot vår frihet og demokrati, og Norge fordømmer angrepet. Igjen har terroristenes mål rammet sivile. Terroren var rettet mot det glade liv på en fredagskveld.

SITAT:

Statsminister Erna Solberg på pressekonferansen: – Vi vil aller først vise sympati for Frankrike. Våre tanker går først og fremst til offerenes familie.