To menn fra Drammen ble forrige uke pågrepet på Gardermoen og i Drammen. Nå er mennene siktet for å ha tilknytning til IS og for å ha bedrevet terrorvirksomhet. Det skriver Drammens Tidende.

- Jeg kan bekrefte at de begge er hjemmehørende i Drammen, forteller Tom Hinrichsen, sjef for PST i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Var på vei inn i Norge

Begge de pågrepne skal ifølge PST være norske statsborgere. Ifølge Drammens Tidende er de av utenlandsk opprinnelse.

Mannen som ble pågrepet på Gardermoen var ifølge avisen på vei inn i Norge da han ble tatt.

- En av dem er siktet for straffelovens 147 d, som gjelder deltakelse eller forsøk på deltakelse i en terrororganisasjon. Den andre er siktet for tidligere å ha deltatt og nå for å ha forsøkt å delta, sier seniorrådgiver Martin Bernsen ved PST sentralt til avisen.

Nekter straffskyld

Forsvarer for mannen som ble pågrepet onsdag, Advokat Kristen S. Fari, sier hennes klient stiller seg uforstående til situasjonen.

- Min klient er varetektsfengslet i en uke, siktet for forsøk på deltakelse i en terrororganisasjon. Han forstår ikke grunnlaget for siktelsen og erkjenner ikke straffskyld, sier Fari til Drammens Tidende.

Advokat Knut-Ole Bakke Hansen er forsvarer for den andre mannen. Han er varetektsfengslet i to uker.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hva min klient er siktet for. Han kjenner seg ikke igjen i siktelsen og erkjenner ikke straffskyld. Han ser fram til den videre etterforskningen av saken, sier Bakke Hansen til avisen.