Oslo: Under en pressekonferanse torsdag ettermiddag om jakten på et mistenkt IS-medlem i Sverige, ble Songstad spurt om statusen på den midlertidige bevæpningen. Da sa han at en forlengelse kan bli aktuelt.

– Ja, det er sannsynlig at den kan bli forlenget, sier Songstad.

Fare for smitteeffekt

Beredskapsdirektøren sa at det derimot ikke er nevneverdig økt beredskap langs svenskegrensen i jakten på det mistenkte IS-medlemmet som har vært etterlyst siden onsdag. Da tok svensk politi kontakt.

– Vi fant det naturlig at vi ville gi denne informasjonen til våre mannskaper, særlig de som jobber på grensen. Det i seg selv betyr ikke at mannen er i Norge. Vi har heller ingen informasjon om det, sier Songstad.

Samtidig understreker han at det er en viss fare for smitteeffekt etter et så omfattende terroranslag som det Paris opplevde i helgen.

Mistenkt for angrepsplaner

Den etterlyste heter Mutar Muthanna Majid. Han har reist fra Irak og Syria til Tyskland og siden videre til Sverige, ifølge avisa Expressen , som har fått innsyn i meldingen det svenske sikkerhetspolitiet Säpo har sendt ut til politifolk som jakter på mannen.

Säpo mener mannen skal ha planer om å gjennomføre et angrep i Europa. Onsdag hevet Säpo beredskapsnivået i landet til nest høyeste nivå – fire av fem – på grunn av «konkret etterretningsinformasjon».